У Нікополі сім`ям загиблих внаслідок обстрілів цивільних жителів виплатять по 50 тисяч гривень

У Нікополі сім`ям загиблих внаслідок обстрілів цивільних жителів виплатять по 50 тисяч гривень

У Нікополі сім`ям загиблих внаслідок обстрілів цивільних жителів виплатять по 50 тисяч гривень
. Фото: Суспільне Дніпро

У Нікополі, що на Дніпропетровщині, депутати міськради під час сесії ухвалили рішення щодо виплати допомоги родинам загиблих через обстріли цивільних громадян. Про це під час пресконференції повідомив міський голова Нікополя Олександр Саюк.

"Сім`ям загиблих нікопольців виплачуватиметься фінансова допомога, це за весь період активних дій, починаючи з лютого 2022 року, — по 50 тисяч гривень", — сказав він.

Також міський голова зауважив, що працюють державні програми щодо відновлення житла, яке зазнало пошкоджень внаслідок обстрілів. Одна з них — "Віднови дім". Вже зараз жителі міста можуть подавати документи.

В подальшому, за словами Олександра Саюка, нікопольців інформуватимуть про усі програми, які з`являтимуться, аби вони могли ними скористатися.

Наразі в Нікополі продовжуються поточні ремонти пошкоджених через обстріли приватних будинків і багатоповерхівок. Капітальні ремонти проводимуть після закінчення обстрілів.

Як проходитиме відновлення понівеченого житла та інфраструктури у місті після війни — також обговорили з президентом Володимиром Зеленським під час його нещодавнього візиту в місто, додав Олександр Саюк.

Що відомо

  • Протягом восьми місяців російські війська майже щоденно обстрілюють Нікополь, що на Дніпропетровщині. За цей час у місті загинули 14 жителів, ще 94 отримали поранення.
  • З початку повномасштабної війни через обстріли Нікополя російськими військами у місті пошкоджено понад 2 400 об’єктів, повідомив міський голова Олександр Саюк. Всі будівлі поремонтувати не вдається, зазначив він. Наразі комунальні служби займаються першочерговими завданнями – це ремонт дахів та вікон.

Читайте також

"Немає жодного кварталу без прильотів": війська РФ посилили обстріли Нікополя, комунальники долають наслідки атак

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок