У двох громадах Одещини через необережність жителів горіла рослинність

У двох громадах Одещини через необережність жителів горіла рослинність

У двох громадах Одещини через необережність жителів горіла рослинність
. Наслідки пожежі на Одещині. Фото: ДСНС в Одеській області

На території Ананьївської та Окнянської громад в Одеській області через необережність жителів горіла трава та чагарники. Їм загрожує штраф від 3060 до 6120 гривень. Про це 11 березня повідомили в поліції в Одеській області.

В селі Ананьївської громади загасили пожежу на площі понад 300 квадратних метрів. Загоряння спричинив недопалок, який кинув місцевий житель в суху траву під час  випасання худоби. На Окнянщині викрили 37-річного жителя, який підпалив чагарники за межами села Флора.

Підозрюваних притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 77-1Самовільне випалювання рослинності або її залишків Кодексу України про адміністративні правопорушення. Чоловікам загрожує штраф від 3060 до 6120 гривень.

Також поліцейські наголосили, що за спалення рослинності є кримінальна відповідальність за ст. 245Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу Кримінального кодексу України.

"В умовах підвищення температури повітря та сильного вітру пожежі можуть завдати значної шкоди як екосистемам, так і майну громадян і навіть призвести до загибелі людей. Будьте законослухняними, а якщо ви самі стали свідком пожежі, повідомляйте на спецлінії  "101" або "102", — зазначили в повідомленні.

Читайте також

  • На Одещині через спалення сухої трави згорів гектар рослин
  • Вогонь на території 5000 м2: в Одесі горить суха трава на полях зрошення
  • У пожежах на Одещині загинули двоє людей

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок