Біатлон: Кубок IBU
Біатлон: Кубок IBU
Три українці - у топ-15 чоловічого спринту останнього етапу Кубка IBU у Кенморі: результат гонки

Три українці - у топ-15 чоловічого спринту останнього етапу Кубка IBU у Кенморі: результат гонки

Три українці - у топ-15 чоловічого спринту останнього етапу Кубка IBU у Кенморі: результат гонки
. Biathlon.com.ua / Dmytro Yevenko

Четвертий поспіль фініш Артема Тищенка у топ-10.

У канадському Кенморі спринтерськими гонками розпочався етап Кубка IBU з біатлону. Після жіночої гонки на старт вийшли чоловіки.

Як і у попередньому канадському етапі, Україна у чоловічому спринті була представлена лише трьома біатлоністами: Артемом Тищенком, Русланом Ткаленком та Тарасом Лесюком. На відміну від жіночої гонки, де на старт вийшли лише дві українки, чоловічий спринт бігли усі три біатлоністи.

Суспільне Спорт - ексклюзивний транслятор Кубка IBU в Україні. Дивіться наживо усі гонки тут.

На попередньому етапі у Кенморі тричі фінішувати у топ-10 особистих гонок вдалося Артемові Тищенку. Продовжив цю серію український біатлоніст і у четвертій гонці поспіль.

Саме Тищенку вдалося показати найкращий результат України у чоловічому спринті. Після першої стрільби український біатлоніст навіть йшов на шостому місці та претендував на нагороду. Однак через хибу на "стійці" вибув за межі топ-6 та фінішував на восьмій позиції.

Крім Тищенка, у топ-10 спринту увійшов і Тарас Лесюк. Він також заробив коло штрафу на "стійці", однак на фініші поступився партнерові по збірній Україні п'ятьма секундами. Ще один українець, Руслан Ткаленко, фінішував одразу після Лесюка з відставанням у 0.3 секунди. При цьому він, на відміну від своїх партнерів по команді, заробив на одне коло штрафу більше і показав 11-й результат за швидкістю серед всіх учасників гонки.

Переможцем спринту став норвежець Вебйорн Соерум. Попри одне коло штрафу, на останньому колі він вирвав перемогу у боротьбі з іншим норвежцем Йоганом Ботном та італійцем Даніеле Капелларі.

Кубок IBU, Кенмор: чоловічий спринт

  1. Вебйорн Соерум (Норвегія, 0+1) 25:35.5
  2. Йоган Ботн (Норвегія, 1+0) +4.1
  3. Даніеле Капелларі (Італія, 0+0) +21.9
  4. Нікола Романін (Італія, 0+0) +26.2
  5. Сімон Кайзер (Німеччина, 1+1) +51.3
  6. Філіп Горн (Німечина, 0+2) +1:04.0

...

  • 8. Артем Тищенко (Україна, 0+1) +1:10.8
  • 10. Тарас Лесюк (Україна, 0+1) +1:15.2
  • 11. Руслан Ткаленко (Україна, 1+1) +1:15.5
На початок