Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Українці - за межами топ-20 останньої гонки на чемпіонаті світу з біатлону: результати масстарту

Українці - за межами топ-20 останньої гонки на чемпіонаті світу з біатлону: результати масстарту

Українці - за межами топ-20 останньої гонки на чемпіонаті світу з біатлону: результати масстарту
. Biathlon.com.ua / Dmytro Yevenko

Чим закінчився чоловічий масстарт.

Заключний день чемпіонату світу з біатлону розпочався з чоловічого масстарту. Участь у гонці взяли 30 біатлоністів: топ-15 заліку Кубка світу, призери чемпіонату світу, а також найрейтинговіші спортсмени за добором.

Україну в чоловічому масстарті представили два біатлоністи - Дмитро Підручний та Антон Дудченко. Міг потрапити туди й Артем Тищенко: швед Пеппе Фемлінг не взяв участь у гонці. Проте й сам українець, який був першим запасним, на неї не вийшов: рішенням тренерського штабу Тищенко відправився у Канаду на етап Кубка IBU у Кенмор.

Читайте також: Артем Тищенко точно не стартуватиме в масстарті на чемпіонаті світу з біатлону. Він летітиме в Канаду

Чоловічий масстарт став останньою гонкою за участі українців: Юлія Джима знялася зі старту через хворобу. Тож чемпіонат світу закінчувався для України саме в цій гонці.

Поборотися за високі місця українським біатлоністам не вдалося. Хоча на старті гонки і Підручний, і Дудченко йшли у топ-15 завдяки чистій роботі на вогневому рубежі. Проблеми розпочалися на другій стрільбі: Підручний з одним колом штрафу вибув за межі топ-20, тоді як Дудченко з двома йшов на проміжному 27-му місці. А перед заключною стрільбою обидва українці йшли поруч один із одним: Підручний через три кола штрафу опустився на 26-е місце, вище за нього був Дудченко.

Українцям вдалося покращити результати завдяки чистій стрільбі на останньому вогневому рубежі. Однак до топ-20 вони не увійшли - 23-е місце у Підручного та 25-е у Дудченка.

Найбільша інтрига у масстарті була в контексті переможця: перед заключною стрільбою Йоганнес Бьо навіть з двома колами штрафу випереджав Себастьяна Самуельссона на десять секунд. У разі перемоги у гонці норвежець здобув би шосте "золото" на ЧС і став абсолютним рекордсменом.

Проте Бьо зупинився у кроці від рекорду. На останньому колі норвежець заробив коло штрафу та вийшов позаду двох шведів - Самуельссона та Понсілуому. І так їх і не наздогнав, здобувши лише "бронзу".

ЧС-2023. Обергоф (Німеччина). Масстарт - чоловіки

  1. Себастьян Самуельссон (Швеція, 0+0+0+0) 36:42.8
  2. Мартін Понсілуома (Швеція, 0+1+1+0) +9.6
  3. Йоганнес Бьо (Норвегія, 1+1+0+1) +38.8
  4. Штурла Легрейд (Норвегія, 0+1+0+1) +55.8
  5. Андрейс Расторгуєвс (Латвія, 0+0+2+1) +1:07.3
  6. Кантен Фійон-Майє (Франція, 0+1+1+0) +1:10.9

...

  • 23. Дмитро Підручний (Україна, 0+1+3+0) +3:05.7
  • 25. Антон Дудченко (Україна, 0+2+1+0) +3:10.6
На початок