Капітальний ремонт: на Житомирщині відновлюють ще один міст, який був зруйнований під час бойових дій

Капітальний ремонт: на Житомирщині відновлюють ще один міст, який був зруйнований під час бойових дій

Капітальний ремонт: на Житомирщині відновлюють ще один міст, який був зруйнований під час бойових дій
. В селі Топорище відбудовують міст через річку Тростяниця, зруйнований під час бойових дій. Житомирщина, лютий 2023 року. Фото: Facebook САД Житомирщини

На Житомирщині в селі Топорище відбудовують міст через річку Тростяниця. Споруда знаходиться на міжнародній трасі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський. Наразі завершуються роботи по облаштуванню основи мосту, прокоментувала Суспільному речниця Служби автомобільних доріг у Житомирській області Світлана Чернях-Кондрацька.

За її словами, в межах капітального ремонту вже завершені роботи з влаштування паль (палі– це сваї, які використовуються при будівництві фундаменту – ред.), практично завершені роботи з бетонування верхньої частини фундаментів.

"Наразі тривають роботи з розроблення ґрунту та спостерігаємо за бетоном, тобто слідкуємо щоб від в плюсовій температурі застигав. Вже провели армування та влаштування опалубки, виготовлення каркасів карнизного блоку. Перед капітальним ремонтом практично всю штучну споруду демонтували, адже пошкодження не дозволяли розпочати роботи з капремонту", – каже Світлана Чернях-Кондрацька.

Капітальний ремонт: на Житомирщині відновлюють другий міст, який був зруйнований під час бойових дій
Роботи з капремонту мосту в селі Топорище міст через річку Тростяниця. Житомирщина, лютий 2023 року. Фото: Facebook САД Житомирщини

На даний час паралельно зруйнованому мості діє тимчасова переправа, по якій рухається весь транспорт.

Капітальний ремонт: на Житомирщині відновлюють другий міст, який був зруйнований під час бойових дій
Відновлення мосту в селі Топорище міст через річку Тростяниця. Житомирщина, лютий 2023 року. Фото: Facebook САД Житомирщини

Це друга штучна споруда, яку Служба автомобільних доріг відновлює після руйнації під час бойових дій, сказала речниця цієї структури і додала, що під час активних бойових дій в області навесні 2022 року підрив цього мосту зупинив техніку армії РФ. Загалом на автомобільних дорогах державного значення Житомирщини внаслідок військової агресії РФ були зруйновані п’ять штучних споруд.

Що відомо

  • Відновлений після обстрілів: на Житомирщині поблизу села Українка Малинської громади відкрили рух мостом на автошляху міжнародного значення.
  • Зруйновані військами РФ мости в Народицькій громаді лишатимуться без ремонту до кінця війни – Житомирська ОВА.
  • Сьомого березня російські війська вчинили черговий повітряний наліт на Житомирщину – постраждали Коростень, Овруч та Малин.
  • У березні 2022 року внаслідок авіаобстрілів російських військ був пошкоджений міст через річку Ірша поблизу села Українка Малинської громади Коростенського району. Тоді закрили рух для транспорту. За місяць, для безпечного проїзду транспорту, облаштували тимчасову переправу паралельно мосту.
  • На території Житомирської області були зведені два тимчасові об’їзди на місці зруйнованих мостів: на трасі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський та Р-02 Київ – Іванків – Овруч, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Читайте також

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок