Київ відвідала делегація Парламентської асамблеї НАТО

Київ відвідала делегація Парламентської асамблеї НАТО

Київ відвідала делегація Парламентської асамблеї НАТО
. Фото: КМДА

Київ відвідали Президентка Парламентської асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям, генсек Асамблеї Руксандра Попа та директор комітету з питань демократії та безпеки Натан Грайсон. З делегацією зустрівся мер Віталій Кличко.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Як зауважила Жоель Гарріо-Майлям, в Асамблеї хотіли б, щоб Україна стала повноправним членом НАТО, і наразі працюють над цим.

Віталій Кличко у розмові з представниками Асамблеї зазначив, що війна показала, що Збройні сили України є однією з найбільш боєздатних армій світу, і вступ України до НАТО суттєво збільшить реальні військові спроможності Альянсу. За словами Кличка, українці очікують, що наступний саміт НАТО у Вільнюсі (влітку 2023 року) ухвалить важливі рішення для майбутнього членства України в цій організації.

Голова Парламентської асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям додала, що в Асамблеї Альянсу захоплюються силою духу українського народу та прагнуть робити якомога більше заради допомоги Україні. Також керівництво Асамблеї цікавилося, яка конкретна допомога потрібна Києву та Україні, чи достатньо у столиці генераторів та бомбосховищ, і як Києву вдається забезпечувати життєдіяльність міста в нинішніх умовах.

Що відомо про діяльність Парламентської асамблеї НАТО на підтримку України

Парламентська асамблея НАТО 30 травня одностайно ухвалила декларацію, в якій висловила підтримку демократії, незалежності й територіальній цілісності України, а також закликала Альянс збільшити військову підтримку України та посилити санкційний тиск на Росію.

У листопаді 2022 року Парламентська асамблея НАТО закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал для покарання російських злочинців та визнала РФ державою-терористом.

Читайте також

Нетаньягу вивчить можливість постачання Ізраїлем зброї до України

Канада відправила в Україну перший Leopard 2

На початок