Біатлон: Кубок IBU
Біатлон: Кубок IBU
Дві українки - в заліковій зоні заключного спринту Кубка IBU перед чемпіонатом світу: результат

Дві українки - в заліковій зоні заключного спринту Кубка IBU перед чемпіонатом світу: результат

Дві українки - в заліковій зоні заключного спринту Кубка IBU перед чемпіонатом світу: результат
. Христина Дмитренко — дебютантка Кубка світу 2023/24. Фото: Pavlo Zarovetskyi / biathlon.com.ua

Найкращий результат сезону показала Христина Дмитренко, Олександра Меркушина - поза топ-30.

Сьомий етап Кубка IBU з біатлону в австрійському Обертілліасі завершився жіночим спринтом. За його підсумками у заліковій зоні місця посіли дві українки.

Програма етапу складалася з чотирьох спринтів: двох жіночих та двох чоловічих. За підсумками першої жіночої гонки в Австрії до топ-20 увійшла одна представниця України - Надія Бєлкіна, що показала 13-й найкращий час з однією хибою.

На другий жіночий спринт тренерський штаб збірної виставив ту саму п'ятірку, що бігла першу гонку 2 лютого. До Бєлкіної в старлисті доєдналися Лілія Стеблина, сестри Валерія і Христина Дмитренко, а також Олександра Меркушина, що претендує на потрапляння до складу України на чемпіонат світу в лютому.

Як минула гонка

Першою з українок на 7.5-кілометрову гонку вийшла Христина Дмитренко. 23-річна біатлоністка припустилася єдиного промаху на "стійці" та перетнула фінішну лінію з відставанням від проміжної лідерки у 1:30.1 хвилини.

Підсумкове 28-ме місце стало для Христини найкращим на Кубку IBU в сезоні 2022/23. Попереднім топ-результатом українки було 30-те місце спринту на етапі в Поклюці.

Олександра Меркушина, що стартувала в другій групі, проходила до топ-20 після першого вогневого рубежу. Утім, на своїй другій стрільбі українка припустилася двох хиб і повернулася на дистанцію, програючи більше 11 секунд показнику Дмитренко.

У підсумку Меркушина опинилася поза межами топ-30 - на 36-й сходинці. 18-річна біатлоністка вшосте цього сезону фінішувала в заліковій зоні гонок Кубка IBU (найкращий результат - восьме місце спринту в Осрблі).

Решта українок не пройшли до залікової зони. Надія Бєлкіна стала 45-ю із сумарними трьома хибами, а Валерія Дмитренко - 63-ю з двома незакритими мішенями.

Лілія Стеблина, для якої етап став дебютним на Кубку IBU, припустилася трьох промахів на "стійці". Її час став 76-м найкращим у гонці.

Свою другу перемогу в сезоні Кубка IBU здобула 23-річна норвежка Юні Арнеклейв. У січні вона також стала чемпіонкою Європи в одиночній змішаній естафеті на змаганнях у Ленцерхайде.

Кубок IBU. Обертілліах. Спринт (жінки)

  1. Юні Арнеклейв (Норвегія, 1+1) 20:52.2
  2. Фуюко Тачізакі (Японія, 0+0) +5.9
  3. Селіна Ґротіан (Німеччина, 0+1) +10.1

...

  • 28. Христина Дмитренко (Україна, 0+1) +1:36.0
  • 35. Олександра Меркушина (Україна, 0+2) +1:49.1
  • 45. Надія Бєлкіна (Україна, 1+2) +2:14.6
  • 63. Валерія Дмитренко (Україна, 2+0) +2:56.6
  • 76. Лілія Стеблина (Україна, 0+3) +5:17.9

Що відомо

  • Єдину медаль України на етапі в Обертілліасі здобув Дмитро Підручний. Він посів третє місце в першому з двох чоловічих спринтів на змаганнях в Австрії.
  • Змагання в Обертілліасі - заключні перед початком чемпіонату світу з біатлону. Світова першість у німецькому Обергофі стартує в середу, 8 лютого.
  • Наступний етап Кубка IBU в період 23-26 лютого прийматиме канадський Кенмор.
На початок