У Тернополі презентували нові українські короткометражки

У Тернополі презентували нові українські короткометражки

У Тернополі презентували нові українські короткометражки
. Суспільне Тернопіль

Нові українські короткометражки презентували тернополянам у креативному кластері "На пошті". Це роботи переможців кінофестивалів, розповіла Суспільному співорганізаторка показу Марічка Юрчак.

За її словами, в програмі – 11 анімаційних і документальних фільмів, які на екрані вперше. Організовує показ Довженко-Центр.

"Це підбірка різних за жанром, за форматом, анімаційних і документальних, ігрових фільмів. Особисто я дуже люблю короткометражки. Якщо подобається фільм, ти отримав насолоду, якщо не сподобався, то нічого страшного, за кілька хвилин вже буде інша стрічка. Сподіваюся, що тернополянам сподобається, попередньо ми продали 50 квитків".

В Тернополі презентували нові українські короткометражки
Марічка Юрчак. Суспільне Тернопіль

"Прийшла на цей показ насамперед, щоб підтримати Довженко-Центр. Попри все український кінематограф має розвиватися. У нас багато талановитих режисерів, які створюють справді хороший контент. Розумію, що у воєнний час це непросто, але кіно важливе навіть у такий час", – розповіла тернополянка Катерина.

В Тернополі презентували нові українські короткометражки
На презентації українських короткометражок. Суспільне Тернопіль

Марічка Юрчак розповіла, запустити кіноальманах "Нова українська хвиля" планували навесні 2022 року. Через повномасштабне російське вторгнення презентацію відклали.

Тернополянин Олександр каже, українське кіно дуже любить:

"Переглянув у програмі, тут багато новинок, які ще ніде не були представлені. Декілька з них дуже сподобалися, буду рекомендувати друзям".

Читайте також

На початок