Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Дуже задоволений". Тренер жіночої збірної України - про спринт в Антгольці та рекордний виступ Олександри Меркушиної

"Дуже задоволений". Тренер жіночої збірної України - про спринт в Антгольці та рекордний виступ Олександри Меркушиної

Ексклюзивно
"Дуже задоволений". Тренер жіночої збірної України - про спринт в Антгольці та рекордний виступ Олександри Меркушиної
. Суспільне Спорт

Найкращою з українок стала Юлія Джима - 20-те місце.

Коментар: Дмитро Євенко

Жіночим спринтом у четвер, 19 січня, було відкрито змагання шостого етапу Кубка світу в італійському Антгольці. Участь у гонці взяли п'ять представниць України.

Найкращий результат серед "синьо-жовтих" збірниць продемонструвала Юлія Джима. Лідерка команди посіла 20-те місце та зупинилася за крок від повторення власного рекорду сезону (19-те місце в спринті Поклюки).

Читайте також: Юлія Джима - 20-та, чотири українки потрапили у переслідування: результати спринту на Кубку світу в Антгольці

Вперше в кар'єрі до залікової зони змагань Кубка світу ввійшла 18-річна Олександра Меркушина, що проводила свій другий старт на рівні головних щорічних змагань. Меркушина-молодша показала найкращу стрільбу серед українок, закривши всі 10 мішеней без жодної хиби, та посіла 44-те місце.

Вдруге цього сезону до залікової зони особистих змагань увійшла Олена Білосюк на 32-й позиції. Поза топ-40 розташувалися Анастасія Меркушина та Анна Кривонос - 55-те й 83-тє місця відповідно.

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт тренер жіночої збірної Олександр Кравченко особливо відзначив результати Олександри Меркушиної. А заразом пояснив невдалий виступ Анни Кривонос, що єдина з української п'ятірки не кваліфікувалася до гонки переслідування.

Що сказав Олександр Кравченко

  • Про підсумки спринту в Антгольці:

"Дуже хороша гонка вийшла. Трохи не впоралися зі стрільбою, але сьогодні такі погодні умови, що, в принципі, це хороша стрільба".

"Порадувала Саша Меркушина, звісно. Юлія [Джима] у своєму режимі зараз працює. Знову в топ-20 - це дуже добре. Олена [Білосюк] сьогодні порадувала. Десь трохи починає підбиратися до кондицій. Трохи не вийшло у Насті [Меркушиної] з Анею [Кривонос]".

"Стан Кривонос? Думаю, швидше за все, це акліматизація".

  • Про результат Олександри Меркушиної:
"Меркушина - лідер [України] за швидкострільністью? Дуже задоволений її гонкою. Думаю, ще більше задоволені її батько та вона сама. Дуже хороший результат, як для такої юної спортсменки".

Що відомо

  • У гонці переслідування в Антгольці Україну представлятимуть Юлія Джима, Олександра Меркушина, Олена Білосюк та Анастасія Меркушина. Персьют відбудеться в суботу, 21 січня. Початок - о 14:00.
  • Етап в Антгольці продовжиться чоловічим спринтом, що стартує 20 січня о 15:30 за київським часом.
  • Змагання в Італії - останні на Кубку світу перед початком світової першості з біатлону в Обергофі наступного місяця.
Читайте також: "Це буде катання на лижоролерах". Обергоф не має снігу перед ЧС з біатлону: що кажуть спортсмени і організатори
На початок