"Суд" в окупованому Криму оголосив у розшук колишнього політв'язня Едема Бекірова

"Суд" в окупованому Криму оголосив у розшук колишнього політв'язня Едема Бекірова

"Суд" в окупованому Криму оголосив у розшук колишнього політв'язня Едема Бекірова
.

Окупаційний "Центральний районний суд" Сімферополя оголосив у розшук звільненого з російського полону в рамках обміну у вересні 2019 року українського кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

Про це повідомляє "Кримську солідарність" у Facebook з посиланням на адвокати Іслям Веліляєв та Олексій Ладін.

"19 травня 2020 року було винесено постанову суду про його примусовий привід. Сьогодні суд вирішив призупинити кримінальну справу і оголосити Едема Бекірова у розшук без фактичного взяття під варту до явки у суд", - прокоментував адвокат Веліляєв.

Ладін вважає, що у "суду" не було підстав відновлювати розгляд кримінальної справи.

"Кримінальну справу раніше було призупинено, суд сам сформулював своє рішення - "до одужання Едема Бекірова". Тому, на якій підставі було відновлено судове слідство, захисту не ясно. Так як немає ніяких даних про те, що Едем Бекіров видужав", - доповнив Ладін.

Що відомо

  • 12 грудня 2018 року окупаціні силовики затримали Бекірова на адмінкордоні з окупованим Кримом. Бекірова звинуватили в зберіганні, поширенні та транспортуванні більш як 10 кг тротилу і 190 бойових набоїв.
  • 12 червня 2019 ФСБ РФ завершила слідство у справі Бекірова. Він не визнав провину і повністю підтвердив свої показання, дані під час слідства.
  • 7 вересня 2019 року в рамках обміну утримуваними особами Бекіров повернувся в Україну. У Росії він залишився в статусі обвинувачуваного.
  • 14 травня 2020 року адвокат Бекірова повідомив, що окупаціний "суд" відновив розгляд кримінальної справи проти нього.
  • 19 травня 2020 року окупаційний "Центральний районний суд" Сімферополя ухвалив примусово доставити на засідання активіста Едема Бекірова.
На початок