Згоріли усі квартири в під'їзді: у Макарові на Київщині розпочали демонтаж зруйнованого будинку

Згоріли усі квартири в під'їзді: у Макарові на Київщині розпочали демонтаж зруйнованого будинку

Згоріли усі квартири в під'їзді: у Макарові на Київщині розпочали демонтаж зруйнованого будинку
. Фото: Вадим Токар \ Telegram

Сьогодні у селищі Макарів на Київщині розпочали демонтаж одного з пошкоджених житлових будинків по вулиці Садова, який постраждав від російської агресії.

Про це повідомив макарівський селищний голова Вадим Токар.

За його словами, внаслідок обстрілів російських військ, в одному із під’їздів будинку вщент вигоріли усі квартири.

Селищний голова зазначив, що до робіт з демонтажу будівельники мали приступити після завершення різдвяних свят. Але через руйнування внутрішньої перегородки 4 січня, комунальники негайно стали до демонтажу частини будівлі.

Попри значний обсяг завданої шкоди та особливості конструкцій будинку, розроблення проєкту зайняло дещо більше часу, у порівнянні з іншими будинками, що зазнали пошкоджень.

Що відомо про відновлення Київщини

Унаслідок бойових дій у Київській області в лютому-березні 2022 року були зафіксовані руйнування у 46 з 69 територіальних громад. Через вторгнення російських військ критичних руйнувань завдано в Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській та Пісківській ТГ.

У липні цього року в бюджеті Київської області додатково передбачили 87 мільйонів гривень на відбудову населених пунктів Київщини, які постраждали внаслідок вторгнення РФ.

З резервного фонду обласного бюджету Київщини 145 мільйонів гривень спрямували на подолання наслідків російської військової агресії та відновлення регіону. З них 100 мільйонів — на розвиток і утримання автомобільних доріг та відповідної інфраструктури, ще 2 мільйони — на роботу територіальної оборони та інші заходи, пов'язані з військовою агресією.

Загалом у регіоні понад 27 тисяч об’єктів інфраструктури має пошкодження внаслідок дій, бомбардувань, ракетних ударів російських військ. Про це повідомив очільник КОВА Олексій Кулеба.

Читайте також

На Київщині відновили понад 5 600 об’єктів інфраструктури — ОВА

На початок