"Тепер Оксанка - янгол небесний". На Хмельниччині попрощалися із Оксаною Музикою, жертвою ракетного обстрілу

"Тепер Оксанка - янгол небесний". На Хмельниччині попрощалися із Оксаною Музикою, жертвою ракетного обстрілу

"Тепер Оксанка - янгол небесний". На Хмельниччині попрощалися із Оксаною Музикою, жертвою ракетного обстрілу
. Суспільне Хмельницький

Сьогодні, 3 січня, попрощалися із 22-річною Оксаною Музикою, яка 31 грудня 2022 року отримала поранення внаслідок ракетного обстрілу в обласному центрі, а в ніч на 1 січня померла від отриманих травм. На прощанні у її рідному селі Грим’ячка зібралося близько трьохсот осіб.

Однокласниця померлої Оксани, Алла Луцик, розповідає: "В мене знайома працює в обласній лікарні. І коли ніхто ще нічого не знав, вона казала, що привезли жінку в реанімацію, що вона без свідомості, і що їй капають кров. Тоді навіть в страшному сні таке не можна подумати, що це могло статися з нашою Оксаною".

За словами Алли Луцик, вони навчалися з Оксаною навчалися в одному класі, дружили. "Запам’яталась вона мені такою мега позитивною, доброю людиною. Вона в своєму житті мишки не могла образити. Вона була дуже доброю людиною, мені навіть не віриться, що з нею таке сталося, - каже дівчина. - Вона була відмінницею, вона дуже гарно навчалася, вона дуже гарно співала. Всі концерти, вона завжди була зіркою".

Викладачка вокалу Богдана Корнацька пригадує: "Вона першокласницею прийшла до мене в клас. В середній школі в перший клас, і до мене в музичну школу. Відразу очі світилися, очі горіли, і вбирала в себе кожне слово, кожен мій рух, кожне пояснення. Енергетично ми були з нею на одній лінії, дуже близькі".

На прощанні з Оксаною у її рідному селі Грим’ячка зібралося близько трьохсот осіб.
На прощанні з Оксаною у її рідному селі Грим’ячка зібралося близько трьохсот осіб. Суспільне Хмельницький

Юлія Рудницька, вчителька Хмельницького ліцею ІІ-ІІІ ступенів, де навчалася Оксана, розповідає: знала Оксану ще змалечку, вона ходила в музичну школу разом з її донькою.

"А потім так склалась доля, що я почала працювати в Хмельницькому ліцеї ІІ-ІІІ ступенів і Оксанка прийшла туди навчатися у старших класах, - каже Юлія Рудницька. - Доля нас знову звела, уже в другому навчальному закладі. У 2017 році Оксана закінчила наш ліцей "з відзнакою". Розумниця, талановита у всьому, організаторка усіх ліцейних заходів, чуйна, душевна, справедлива. Вона завжди приходила усім на допомогу. Вона завжди посміхалася. Це була дівчина-краса. Тепер Оксанка - янгол небесний".

За її словами, 31 січня, за півтори години до трагедії, вона теж проїжджала тою дорогою, коли поверталась додому. "І вже вибухи я почула вдома. Це було дуже страшно, я до кінця сподівалася, що обійшлося без жертв. А потім у переписці з нашими колегами ми дізналися, що однією із постраждалих була наша Оксанка, ми не могли в це повірити", - пригадує жінка.

Ірина, дружина брата загиблої Оксани, розповідає: вирішили відкрити збір коштів на помсту за смерть Оксани.

"Нам багато дуже людей пропонували гроші. Всі кошти плануємо передати в управління розвідки на закупівлю дронів-камікадзе", - каже Ірина.

Читайте також

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок