"Це сигнал для ворога про незворотність процесів" — Гуменюк про встановлення прапора на Великому Потьомкінському острові

"Це сигнал для ворога про незворотність процесів" — Гуменюк про встановлення прапора на Великому Потьомкінському острові

"Це сигнал для ворога про незворотність процесів" — Гуменюк про встановлення прапора на Великому Потьомкінському острові
. Фото ілюстративне з Фейсбуку Генштаба ЗСУ

Встановлення прапору українськими військовими на Великому Потьомкінському острові поблизу Херсона керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк назвала сигналом для російської армії, що на лівобережжі відбуваються незворотні процеси.

Про це вона заявила в етері загальнонаціонального марафону.

"Встановлення прапора — це сигнал для ворога, що ми працюємо, що земля — наша, що це Україна, і нагадування йому про незворотність процесів, які ми запланували", — сказала Гуменюк.

Втім, за її словами, говорити про звільнення ще зарано. А заяви про це можуть суттєво вплинути на подальший розвиток військової операції.

"Зауважте — військовий на відео говорить про те, що встановлений прапор, не говорить про звільнення абсолютно. Треба довіряти тим, хто це робить", — сказала Гуменюк.

2 січня у соцмережах з'явилось відео, де український військовий підіймає прапор над Великим Потьомкінським островом. Його в телеграм-каналі оприлюднив нардеп Гончаренко.

Що відомо

  • Генштаб ЗСУ підтвердив вогневе ураження двох місць розташування особового складу та техніки російських військ на Херсонщині: 31 грудня у Чулаківці, де поранені та загинули 500 військовослужбовців РФ, та 1 січня у Федорівці — втрати уточнюють.
  • Російські військові збирають інформацію про людей, які займаються підприємницькою діяльністю на тимчасово окупованій території Херсонщини та вилучають у них автомобільний транспорт і товари.
  • На Херсонському напрямку військові РФ обстріляли з артилерії цивільну інфраструктуру Херсона, Антонівки та Берислава. Внаслідок обстрілів є поранені.
  • Зранку 2 січня російські війська обстріляли центр Берислава, поцілили в міський ринок. Відомо про п'ятьох поранених. Троє людей — у важкому стані.

Читайте також

Російська армія зруйнувала 50 % відділення дитячої лікарні у Херсоні

У Херсонській громаді майже 900 об’єктів пошкоджені російськими обстрілами

"Війна відібрала в мене дитинство". Історія 12-річної дівчини, яка змушена була покинути Херсон під час окупації.

314 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок