На Прикарпатті звинувачують лікаря у збуті наркотичних препаратів

На Прикарпатті звинувачують лікаря у збуті наркотичних препаратів

На Прикарпатті звинувачують лікаря у збуті наркотичних препаратів
. ГУНП в Івано-Франківській області

Видавав наркотичний препарат "Метадон-ЗН" і не записував у медичній документації пацієнтів - у Надвірній Івано-Франківської області викрили 27-річного лікаря-нарколога. Про це інформує пресслужба поліції Прикарпаття.

18-го травня працівники Управління протидії наркозлочинності разом з надвірнянськими правоохоронцями задокументували порушення лікарем-наркологом встановлених правил обліку та відпуску наркотичного препарату "Метадон-ЗН".

"Слідством встановлено, що 27-річний лікар видавав пацієнтам, які перебувають на програмі замісної підтримувальної терапії, відповідні дози наркотичного препарату «Метадон-ЗН» і не робив про це обов’язкові записи в медичній документації пацієнтів", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 320 КК України (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів або прекурсорів).

Лікарю-наркологу загрожує штраф від сімдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На початок