Харківські волонтери збирають пожертви на транспорт для ЗСУ та поліції

Харківські волонтери збирають пожертви на транспорт для ЗСУ та поліції

Харківські волонтери збирають пожертви на транспорт для ЗСУ та поліції
. Харківські волонтери допомагають захисникам з транспортом. Фото: Артем Фісун/Facebook

З початку повномасштабного російського вторгнення волонтерській команді харків'янина Артема Фисуна вдалося придбати та передати українським захисникам 16 автомобілів.

Про потреби у транспорті на передовій волонтер Артем Фисун розповів в інтерв'ю Українському Радіо Харків.

"Ми з моєю командою на сьогодні завезли вже 16 автівок, починаючи від бусів і завершуючи пікапами, джипами, яких дуже потребують наші захисники. Саме такі автівки дуже доречні, це всюдиходи, там достатньо місця, щоб посадити озброєний екіпаж, розмістити хлопців у бронежилетах, щоб було місце для БК, щоб складалися сидіння і було місце, щоб в разі необхідності вивозити поранених", — розповів Фисун.

Транспорт потрібен не тільки військовим, а й правоохоронцям, каже старший уповноважений управління карного розшуку Віктор Шутка. Він знайомий з діяльністю Артема Фисуна і сам за можливістю долучається до волонтерів.

"Питання транспорту дуже болюче, є службові автомобілі, зокрема, у нас у групі легкові автівки, Skoda Octavia та ВАЗ-21099. Це легкова автівка, призначена для пересування по асфальту. В області, особливо якщо виїжджати на деокуповані території, де побувала важка техніка — БТР, вантажівки, про танки, БМП я взагалі мовчу, після них їхати... М’яко кажучи, неможливо. Ширина колії та уся багнюка, яку вона перемелює — це просто біда", — коментує поліцейський.

Дорога на деякі деокуповані території, де поліція перевіряє інформацію про колаборантів, може займати до шести годин.

"Дорога, яка раніше займала годину, півтори, дві, зараз перетворюється на боротьбу з бездоріжжям, перенесення на руках, штовхання, буксирування. Ті ж військові, дякуємо їм, допомагають. Якщо ви там не побували, ви не уявляєте, як це важко. Я не жаліюся, але в ті міста чи села, в які ми їздили, виконуючи обов’язки до війни, можна було за годину доїхати. У Вовчанському районі є певні села, куди дорога займає шість годин", — каже Віктор.

"Робота поліції полягає не тільки в тому, що ми вже прийшли, коли вже все чистенько і нам лишилось тільки поспілкуватись з людьми — ні. Частіше за все це теж зачистка будинків, автомати в руках, зведені патрони у патронниках, все, як належить у воєнний час. Звісно, є кримінальні провадження, є доручення слідчих", — пояснює поліцейський.

Автомобілі для захисників волонтери команди Артема Фисуна купують за кордоном. Більше дізнатися про збори можна на його сторінці у Facebook.

Читайте також

"Не боятися, а робити": як українські біженці в німецькому місті Фінстервальде допомагають Харкову

На початок