Запорізька бібліотека для дітей влаштовує карантинні онлайн-челенджі

Запорізька бібліотека для дітей влаштовує карантинні онлайн-челенджі

Запорізька бібліотека для дітей влаштовує карантинні онлайн-челенджі
.

9 квітня в Запоріжжі стартував фоточелендж «Помічений за читанням» від Центральної бібліотеки для дітей. Суть проєкту проста - викласти на Фейсбуці своє фото або фото близьких з книгою, з хештегом #поміченийзачитанням.

Помічені за читанням

Дитячі бібліотеки Запоріжжя, як і інші заклади культури в умовах карантину працюють дистанційно, тож бібліотекарі знаходять нові форми роботи аби популяризувати читання та бібліотечну діяльність, розповідає головна бібліотекарка Неллі Крамаренко:

«Ми побачили, що багато наших користувачів знаходяться в соцмережах, і саме зараз можна показати, що читання є одним із змістовних та цікавих видів дозвілля. Бібліотека поширила інформацію про фотопроєкт, із закликом приєднатися. Ми відправляли повідомлення та смс своїм читачам на телефон, у вайбер, фейсбук. Спочатку до проєкту долучилися активні читачі бібліотеки, потім інші міста, і далі проєкт набрав обертів».

Помічені за читанням

Наразі у челенджі взяли участь понад 200 цінувальників книжок з України, Італії, Болгарії та Німеччини, у віці від 4-х до 92-х років. Але бібліотека не зупиняється на досягнутому і впроваджує нові активності:

«Ми побачили, що наші читачі активні, що вони дуже усамітнені на карантині, їм потрібна творча активність, як це завжди буває в дитячих бібліотеках. Наступний проєкт «Маленькі серйозні читання», який впроваджує головна бібліографка Вікторія Кошарна, теж пов'язаний із читанням, необхідно зняти цікаве відео за читанням дітей або дорослих», - каже Неллі Крамаренко.

На початок