У німецькому Оранієнбургу висадили вербу Шевченка

У німецькому Оранієнбургу висадили вербу Шевченка

У німецькому Оранієнбургу висадили вербу Шевченка
. Фото: Анатолій Крат

У палацовому парку Оранієнбурга (земля Бранденбург, Німеччина) радник-посланник Посольства України у ФРН Максим Ємельянов разом з мером міста Александром Лесіке висадили Вербу Тараса Шевченка. Про це повідомляє 15 вересня Посольство України у ФРН у Facebook.

"Німецькі міста приймають українських біженців – у вдячність за це українці садять дерева! (...) Цим символічним жестом українці висловлюють подяку за теплий прийом шукачів притулку – громадян України, які отримали гостинність і турботу керівництва міста", – йдеться у дописі.

Джоан Роулінг поширила відео Суспільного про звільнення села в Україні

Ініціативи висадження дерева належить очільниці Центрального товариства українців у Берліні (ЦСУН) Людмили Млош, яка й подарувала Шевченкову вербу громаді українців Оранієнбурга до річниці Незалежності України. Бургомістр Александр Лесіке підтримав ініціативу українців і дав дозвіл на те, щоб посадити вербу в міському парку.

У німецькому Оранієнбургу висадили вербу Шевченка
У німецькому Оранієнбургу висадили вербу Шевченка. Фото: Ukrainische Botschaft in Berlin / Посольство України у ФРН/Facebook

"У ці тяжкі для України дні українська діаспора робить все можливе для підтримки України та її престижу у світі та наближення нашої перемоги у цій тяжкій і запеклій війні. Так і сьогодні, 15 вересня, у справі співдружності України й Німеччини в місті Оранієнбург, що під Берліном, відбулася урочиста церемонія посадження пагона верби Тараса Шевченка, яку поет виростив на засланні у Мангишлаці", – розповів він.

Німецькі бібліотеки отримали понад 6000 дитячих книжок українською — Мінкульт

Також на захід була запрошена українська письменниця, дослідниця долі Тараса Шевченка та авторка романів про поета Антонія Цвід, яка презентувала своє трикнижжя: "Возлюбленик муз і грацій. Кохані жінки Тараса Шевченка", у якому зокрема описана праісторія верби.

Читайте нас у Facebook або Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок