Німеччина та Франція хочуть уповільнити процес видачі російських віз, замість їх повної заборони — Politico

Німеччина та Франція хочуть уповільнити процес видачі російських віз, замість їх повної заборони — Politico

Німеччина та Франція хочуть уповільнити процес видачі російських віз, замість їх повної заборони — Politico
. Москва, Росія — 26 серпня 2022 рік (Фото Даніеля Феліпе Кутепова / Getty Images)

Німеччина та Франція напередодні зустрічі міністрів закордонних справ і оборони країн ЄС в Празі направили лист, у якому пропонують не вводити повну заборону на в'їзд для жителів Росії.

Про це йдеться у матеріалі Politico.

Очікується, що міністри просто досягнуть політичної угоди, щоб уповільнити процес видачі російських віз й зробити його дорожчим.

"Обмежуючи контакти з представниками режиму й влади сферами, що представляють життєво важливий інтерес для ЄС, ми повинні стратегічно боротися за "серця і уми" російського населення — принаймні, тих верств, які ще не повністю віддалилися від Заходу, — написали представники Німеччини та Франції в меморандумі, з яким ознайомилось Politico.

Берлін і Париж заявили, що "хочуть зберегти правову базу, яка дозволяє, зокрема, студентам, художникам, вченим, професіоналам — незалежно від того, піддаються вони ризику судового переслідування з політичних мотивів — подорожувати в ЄС".

Обидва уряди застерегли "від далекосяжних обмежень нашої візової політики, щоб не допустити підживлення російського наративу і викликати ненавмисне згуртування навколо Прапора і/або відчуження майбутніх поколінь".

Попри це, в Парижі та Берліні підкреслили, що ЄС повинен "підтримувати і розширити наші санкції проти російської політичної, військової та економічної еліти", і назвали фінансову і військову підтримку України "центральним елементом" військової політики ЄС.

Що відомо

  • Міністри закордонних справ Європейського Союзу, які зустрінуться цього тижня, навряд чи одностайно підтримають заборону на візи для всіх росіян, щоб запровадити таку заборону. Про це головний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив у неділю, 28 серпня.
  • Чехія, яка зараз головує в ЄС, запропонує повністю призупинити дію угод про спрощення візового режиму з Росією та Білоруссю на зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС у Празі цього тижня. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на міністра закордонних справ Чехії Яна Ліпавського.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Просто закрийте кордони: Зеленський пояснив, чому потрібно заборонити в’їзд росіянам до ЄС

Спецагенти під виглядом туристів: дипломат пояснив, чому Європа має припинити видавати візи громадянам РФ

На початок