Чотири українські атлети виступили на етапі Діамантової ліги в Монако: результати

Чотири українські атлети виступили на етапі Діамантової ліги в Монако: результати

Чотири українські атлети виступили на етапі Діамантової ліги в Монако: результати
. AP Photo/Charlie Riedel

Нікому не вдалося піднятися на подіум, але усі фінішували у топ-5.

Етап Діамантової ліги в Монако - другий старт цього турніру у проміжку між чемпіонатом світу та чемпіонатом Європи з легкої атлетики. На етапі в Монако проводилися старти у 14 "діамантових" дисциплінах, а загалом виступали чотири українські атлети.

Свої чергові старти у сезоні Діамантової ліги провели бігунки Анна Рижикова та Вікторія Ткачук, стрибун у висоту Андрій Проценко та стрибунка Марина Бех-Романчук.

Суспільне Спорт - ексклюзивний транслятор Мультиспортивного Євро-2022. Дивитися прямі трансляції на сайті Суспільне Спорт можна тут.

Як виступили українці в Монако

  • Біг на 400 метрів з бар'єрами: Вікторія Ткачук - 4, Анна Рижикова - 5

У цьому забігу не змагалися ніхто з тріо беззаперечних лідерок дисципліни (Сідні Маклафлін, Фемке Бол та Даліла Мухаммад), тож боротьба за перемогу була відкритою.

Українкам, утім, не вдалося піднятися у топ-3 найкращих. Вікторія Ткачук показала результат 54.27 сек, а Анна Рижикова - 54.53 сек, чого вистачило для четвертого та п'ятого місця. Українки програли двом представницям Ямайки та одній бігунці з Панами. Водночас, вони випередили усіх інших європейок у цьому старті, що важливо перед чемпіонатом Європи.

Також за підсумками цього етапу Ткачук та Рижикова достроково гарантували собі вихід у фінал сезону Діамантової ліги.

  • Стрибки у висоту: Андрій Проценко - 5

На етапі в Монако змагалися усі найсильніші стрибуни у висоту: два олімпійські чемпіони, усі призери останнього чемпіонату світу. Однак високих результатів на змаганнях не було.

Лише чотири спортсмени змогли підкорити планку 2.25 м, тоді як усі інші зупинилися на 2.20 м. Серед тих, хто не взяв 2.25 м був і Андрій Проценко. Він фінішував у підсумку п'ятим, розділивши цю позицію - з першої спроби взяв 2.20 м, але не підкорив 2.25 м.

Перемогу здобув катарець Мутаз Баршим, який у перестрибуванні обіграв Ву Санхьока з Республіки Корея. Італієць Джанмарко Тамбері теж з результатом 2.20 м фінішував восьмим.

  • Потрійний стрибок: Марина Бех-Романчук - 4

Марина Бех-Романчук провела ще один старт у потрійному стрибку на міжнародному рівні. Українській спортсменці не вдалося піднятися у топ-3, але вона встановила свій особистий рекорд на відкритому повітрі та фінішувала четвертою.

У секторі для потрійного стрибка у Монако змагалися усі три призерки чемпіонату світу-2022, зокрема світова рекордсменка Юлімар Рохас. Три призерки ЧС-2022 і опинилися у топ-3 в Монако. Результат третього місця - 14.86 метра.

Щодо Марини Бех-Романчук, то вона виконала чотири успішних стрибки з п'яти (останній - заступ). В усіх спробах полетіла за 14 метрів, а найкращий результат - 14.59 метра. Це її особистий рекорд у потрійному стрибку на відкритому повітрі (до того був 14.54 м).

Що відомо

  • Усього на етапі в Монако було встановлено три рекорди змагань, а також один рекорд Діамантової ліги.
  • За підсумками цього етапу кількість українців, що достроково вийшли до фіналу Діамантової ліги, збільшилася до п'яти: Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко - стрибки у висоту, Марина Бех-Романчук - стрибки у довжину, Анна Рижикова та Вікторія Ткачук - біг на 400 метрів з бар'єрами.
  • Наступний старт у рамках Діамантової ліги відбудеться у швейцарській Лозанні у п'ятницю, 26 серпня.
  • Наступний великий старт для українських атлетів - чемпіонат Європи. Суспільне Спорт ексклюзивно транслюватиме змагання в рамках мультиспортивного чемпіонату Європи.
На початок