Спортсменка з Волині стала чотириразовою чемпіонкою світу з параканое

Спортсменка з Волині стала чотириразовою чемпіонкою світу з параканое

Спортсменка з Волині стала чотириразовою чемпіонкою світу з параканое
. Фото: Федерація веслування України

Волинянка Марина Мажула стала чотириразовою чемпіонкою світу. Про це повідомляють у Федерації веслування України.

Чемпіонат світу відбувся в місті Галіфаксі, у Канаді.

В заключний день змагань Марина Мажула у фінальному заїзді в класі KL1, в якому стартували спортсменки топ-4 фіналу Паралімпійських ігор випередила паралімпійську чемпіонку Надін Мюллер і бронзову призерку Кетрін Воллерман, яка стала другою.

Чемпіонський час Марини – 51,86.

Загалом країнські веслувальники завоювали три медалі: дві золоті та одну срібну. Збірна України завершила змагання на 2-му місці в медальному заліку.

Довідково: Марина Мажула - заслужений майстер спорту України, член національної збірної команди України з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Спортсменка народилася 24 квітня 1983 року в місті Миколаїв. З 2018 року є почесною громадянкою Ратнівського району. Марина Мажула у спорті з 2011 року. Свій шлях у параконое почала у 2017 році. Змагається у байдарці-одиночці на дистанції 200 м.

Що відомо

  • Від Волині на Паралімпійських іграх-2020 виступили п’ять спортсменів: Сергій Ємельянов та Марина Мажула (веслування параканоє), Станіслав Самолюк (академічне веслування), Ярослав Окапінський (легка атлетика) і Юрій Бабанець (паверліфтинг).
  • За чотири роки кар’єри у параканое Марина Мажула стала учасницею трьох чемпіонатів світу, чотирьох чемпіонатів Європи, трьох кубків світу, дворазовою чемпіонкою світу і Європи, дворазовою переможницею кубка світу та чотириразовою чемпіонкою України. Тренує веслувальницю В’ячеслав Загреба.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок