На Миколаївщині громади готують до навчального року заклади освіти та дитячі садочки

На Миколаївщині громади готують до навчального року заклади освіти та дитячі садочки

На Миколаївщині громади готують до навчального року заклади освіти та дитячі садочки
. Фото: yuzhbud.news

У місті Южноукраїнськ, що на Миколаївщині, та селах громади протягом літа відбуваються роботи з облаштування укриттів при навчальних закладах, ремонту приміщень та модернізації систем опалення.

Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник управління освіти Южноукраїнської міської ради Юрій Сінчук.

За словами Юрія Сінчука, у Южноукраїнську лише два дитячі садочки відновили роботу з дітьми.

"Загалом в місті п'ять дошкільних навчальних закладів, поки вони не працюють, адже мають підвальні приміщення, які не відповідають вимогам безпеки дітей. На сьогодні у двох чергових групах вже 37 дітей і їхня кількість буде збільшуватися", — сказав Юрій Сінчук.

Начальник управління освіти розповів, що дозвіл на початок навчального року поки не отримала жодна школа на території громади. Можливі формати початку навчального року тільки будуть обговорюватись.

"Розпорядженням міського голови відповідна комісія створена, вона попередньо перевірила навчальні заклади і надала додаткові рекомендації та зауваження. В Южноукраїнську чотири з п'яти шкіл мають приміщення найпростішого укриття, за проєктом це тири, які розміщені в підвалах", — сказав Юрій Сінчук.

Як розповів Юрій Сінчук, наразі в громадах працюють над закупівлею необхідного для комплектації укриттів при школах.

"Якщо раніше ми не могли знайти нормальних парт для "нової школи", то сьогодні неможливо знайти умивальників та біотуалетів, які мають бути в укриттях. Вся Україна кинулася закупати одне і теж, тому є дефіцит", — сказав Юрій Сінчук.

Заступник начальника управління капітального будівництва та ремонтів Южноукраїнської міської ради Олег Коноплянников розповів про модернізацію системи опалення однієї зі шкіл Южноукраїнська на загальну суму у 2 мільйони 650 тисяч гривень.

"В школі облаштовують окремі розподільчі мережі, встановлюють відповідне обладнання та лічильник. Ми очікуємо, що таке автономне опалення дасть значну економію коштів", — сказав Олег Коноплянников.

Також на базі Іванівської школи, що в 15 км від Южноукраїнська, хочуть облаштувати приміщення для дитячого садка, бо возити дітей в зимовий період до міста в садочок проблемно і дорого, говорить Олег Коноплянников.

"Ми виділили окремі кімнати, їх облаштуємо для діток. Зробимо і санвузли, і спальню. Витратити 670 тисяч гривень на облаштування садочка безпосередньо в населеному пункті більш раціональне рішення", — розповів Коноплянников.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок