"Криза пенсійного віку". Президент Федерації боксу України відреагував на критику через зв'язки з росіянином Крємльовим

"Криза пенсійного віку". Президент Федерації боксу України відреагував на критику через зв'язки з росіянином Крємльовим

"Криза пенсійного віку". Президент Федерації боксу України відреагував на критику через зв'язки з росіянином Крємльовим
. facebook.com/vladimirprodivus

Продивус прокоментував звинувачення в "зраді" й "колабораціонізмі".

Президент Федерації боксу України й віцепрезидент Міжнародної асоціації боксу (IBA) Володимир Продивус відреагував на критику з боку колишнього головного тренера національної збірної Дмитра Сосновського.

Екснаставник команди не визнає Продивуса справжнім президентом ФБУ та стверджує, що процедура, за якою мали проходили вибори, була порушена. Крім того, в інтерв'ю Kamp Sport Сосновський назвав очільника ФБУ "цинічним колаборантом" і "зрадником Батьківщини" через його підтримку переобраного президента IBA, росіянина Умара Крємльова.

"Людина, яка цинічно каже, що є патріотом України, – це цинізм вищої марки, – вважає тренер. – Ну який же він патріот України? І після цього він іде і підтримує Кремльова – всі знають, що це за людина. А ще один цинізм: коли він іде на ці вибори і одягає майку з портретом нашого президента. Це просто караул... Він розвалює український бокс, а також з Кремльовим вони валять всесвітній бокс".

Не підтримав Продивуса й міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, який закликав його піти у відставку та назвав результати виборів Конгресу IBA "неприйнятними".

Читайте також: Міністр спорту Гутцайт закликав президента Федерації боксу України Продівуса піти у відставку: в чому причина

Як відреагував на критику Продивус

У коментарі Inside the Games Продивус заявив, що Сосновський переслідує "фінансові інтереси" та більше "переймається власним піаром, ніж спортивними результатами власних боксерів".

"Перерд тим, як Дмитро Сосновський завершив каємльр'єру, ФБУ допомогла йому реалізувати мрію: опублікувати документальну книжку про його досягнення в боксі. Найімовірніше, життя на пенсії виявилося набагато нуднішим, ніж Дмитро собі уявляв, що й змусило його робити безпідставні заяви. Маю надію, що скоро криза пенсійного віку його мине, і він продовжить жити щасливим, безтурботним життям".

Також на офіційному сайті ФБУ було опубліковано офіційне звернення до міністра спорту, в якому стверджувалося, що Продивус не підтримує війну Росії проти України та "у своїх публічних зверненнях завжди засуджував злочини російських військових на території України".

Читайте також: Україна завершила чемпіонат Європи з боксу з чотирма медалями: яке місце посіла збірна в заліку

Що відомо про ситуацію з Кремльовим і Продивусом у боксі

На початок