У Херсоні відбулось засідання антикризового штабу боротьби із коронавірусом

У Херсоні відбулось засідання антикризового штабу боротьби із коронавірусом

У Херсоні відбулось засідання антикризового штабу боротьби із коронавірусом
. Суспільне Херсон

Це була спільна зустріч представників влади та бізнесу. "Ми отримали тести з Китаю 23-го березня, тож почнемо тестувати людей з підозрою на коронавірус", - з цього повідомлення розпочав нараду голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв.

Підприємство Тараса Бурди займається будівництвом та наданням приміщень в оренду. Розказує прийшов послухати, що скажуть:

"Нічого не пояснили. По телефону запросили, так розумію, що працівник облдержадміністрації. Я купував сам маски, сам роздавав людям. Не тільки на своєму підприємстві. Стороннім людям теж роздавав. Самоізолювався".

До групи компаній, де працює Володимир Макуха, входить акціонерне товариство "Херсонгаз". Говорить, зараз проблемою для підприємства стало придбання засобів захисту для співробітників:

"Зараз повертається багато заробітчан, які, коли від’їжджали за кордон працювати, відключались від газу. Зараз вони повертаються, наші працівники повинні надавати послуги з поновлення постачання газу. Ми стикаємось з тим, що немає спецодягу. ми навпаки хочемо його придбати. Більше того. На даний час дуже впали платежі населення. Наше підприємство буде працювати, хоча це і великий збиток".

Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко сказав, що запросили на нараду представників близько сотні найбільших підприємств-платників податків в області. Під час засідання підприємці висловили свої пропозиції.

На засіданні виступив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв:

"Ми проводили розширене засідання антикризового штабу, щоб попросити бізнес допомогти. Саме тому ми не запрошували нардепів. Ті народні депутати, які присутні, представляють бізнес".

"Всього на зборах у залі було присутні 64 людини. З них частина - це преса, частина - спікери. На вході вимірювали температуру, дезінфікували руки та видавали маски. А також ось такі номери, де було зазначено ряд та місце, щоб подалі один від одного розсадити присутніх".

Координатором єдиного антикризового штабу боротьби із коронавірусом визначили Олександра Паливоду:

"На базі комбайнового заводу виділено частину приміщень для розміщення гуманітарної допомоги. Приватні підприємці виділили важку техніку для переміщення та отримання продовольства. Створено колл-центр, що працює з 8-ої до 20-ої години. Для прозорості дій, ми взяли координаторів від громадських діячів, людей від бізнес".

Радник начальника головного управління Нацполіції Херсонщини Олег Худяков зазначив:

"Під час засідання всі протиепідеміологічні заходи були витримані. Тому порушень не допущено".

Оксана Хлєбус, Ігор Педченко.

На початок