Фельдман пропонує створити майданчики для розміщення хворих на коронавірус на Харківщині

Фельдман пропонує створити майданчики для розміщення хворих на коронавірус на Харківщині

Фельдман пропонує створити майданчики для розміщення хворих на коронавірус на Харківщині
.

Чотири автономні майданчики для ізоляції хворих на коронавірус в разі необхідності пропонує облаштувати на Харківщині народний депутат Олександр Фельдман.

Таку ідею він озвучив на зустрічі органів влади, місцевого самоврядування, представників бізнесу та нардепів у Харківській облдержадміністрації 24 березня.

"Кожен майданчик — це будуть спеціальні намети, по 100 наметів на кожному майданчику. Спеціальні намети для медперсоналу, спеціальні намети для охорони... Якщо вірус перейде в таку фазу, що з’явиться велика кількість хворих, вони повинні бути локалізовані один від одного. У нас не вистачає стільки місць, стільки готелів, які зможуть цих людей прийняти... Ми надамо такі майданчики з їжею, туалетами, водою", — сказав Фельдман.

Чи сприятиме міська влада встановленню таких майданчиків, на брифінгу після зустрічі прокоментував міський голова Харкова Геннадій Кернес.

"Це смішно, те що сказав Олександр Фельдман. У нього немає туалету на своєму майданчику "Барабашово" – ні води, ні туалету – він каже, що поставить одноразові туалети, коли потрібна боротьба із коронавірусом і активна санітарна гігієна і санітарний захист повинен бути рівень тому, щоб люди були захищені. А не в одному туалеті вони могли підчепити таку заразу", — прокоментував Кернес.

Чи прийме регіон пропозицію нардепа, Суспільне спитало у голови Харківської ОДА Олексія Кучера.

"Якщо це буде реалізовано, ми всі це побачимо. Поки що така пропозиція надійшла. Далі будемо споглядати, що буде відбуватись", — сказав він.

Олександр Фельдман також повідомив, що має потужності цехів для пошиву захисних масок, однак не має тканини, яку з цією метою готовий викупити. Олексій Кучер і Геннадій Кернес звернули увагу Фельдмана на те, що тканина для захисних масок має відповідати якості.

Що відомо:

  • Кернес повідомив, скільки зібрав для боротьби з коронавірусом бізнес.
  • Олексій кучер повідомив, що подружжя Скоробагачів почувається добре.

Автор: Анастасія Посохова

На початок