Іллі Киві обрали запобіжний захід та оголосили у міжнародний розшук — Личаківський райсуд Львова

Іллі Киві обрали запобіжний захід та оголосили у міжнародний розшук — Личаківський райсуд Львова

Іллі Киві обрали запобіжний захід та оголосили у міжнародний розшук — Личаківський райсуд Львова
.

Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою депутату від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Іллі Киві. Його оголосили у міжнародний розшук.

Про це у коментарі Суспільному розповів голова Личаківського районного суду Сергій Гирич.

Клопотання до суду подав слідчий Головного управління Державного бюро розслідувань. Киву підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 436-1 (використання чи поширення символіки комуністичних режимів).

"У клопотанні була інформація на посилання із сайтів. Також є фотографії Киви у відкритому доступі на його сторінці у соціальних мережах на Червоній площі, виступи на центральних каналах Російської Федерації. І тому слідчий суддя погодився, і прийшов до висновку, що він перебуває там і ухиляється від повернення в Україну", — каже голова Личаківського районного суду Сергій Гирич.

За його словами, оскільки Киву оголосили у міжнародний розшук, цю ухвалу передадуть на виконання Інтерполу. Після цього оголошується розшук, затримання, доставлення до України для розгляду справи по суті.

"Зараз внесені зміни у ч. 6 статті 193, де передбачено, якщо особа оголошена в міжнародний розшук або перебуває на території, непідконтрольній Україні, або на території, яку Україна визнала державою-агресором, то суд може одразу розглянути клопотання про обрання йому запобіжного заходу", — додає Сергій Гирич.

Раніше у таких випадках суд лише давав ухвалу на надання дозволу на затримання і взяття під варту.

Що відомо

  • Ілля Кива, який виїхав до Іспанії ще до початку російського вторгнення в Україну, перебуває в Росії.Там він відвідує ефіри провладного російського "Першого каналу", що 28 лютого помітили журналісти "Схеми.News" (Радіо Свобода).
  • У ефірі Кива запевняв усіх, що в Україні нібито є "нацизм". Він також просив допомоги у Путіна, а ситуацію в Україні описував так: "Україна поневолена Заходом".
  • У відео від 26 лютого 2022 року співголова фракції "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко ініціював процес виключення Іллі Киви з її лав, щоб він "не заважав мирному процесу, який має відбутися в Україні".

Вторгнення Росії в Україну. День шістнадцятий. Онлайн

Читайте нас в Instagram: головні новини регіону

На початок