"Це мій страшний сон". Міський голова Чернівців про зміну секретаря на депутата від опозиції

"Це мій страшний сон". Міський голова Чернівців про зміну секретаря на депутата від опозиції

"Це мій страшний сон". Міський голова Чернівців про зміну секретаря на депутата від опозиції
. Суспільне Буковина

Міський голова Чернівців Роман Клічук не бачить секретарем ради депутата від опозиції, зокрема Віталія Михайлішина. Він говорить, що не зміг би працювати з представником опозиції, бо "має інші цінності".

Про це він сказав у відповідь на запитання редактора Медіа Агентства АСС під час інтерв‘ю з журналістами місцевих медіа.

"Я не працюватиму з колишніми проросійськими політиками, які мали відношення до "Партії регіонів". Ми ідеологічно різні. А по-друге, я не вважаю Михайлішина менеджером, який зможе мені допомогти. Це була б ще більша конфронтація", — сказав Клічук.

Водночас повідомив, що робота нинішнього секретаря ради Марини Кирилюк його влаштує.

Читайте також: Стало відомо, за скільки міський голова Чернівців відремонтував кабінет

Раніше в інтерв'ю Суспільному Михайлішин говорив, що готовий би стати секретарем, якщо його оберуть депутати. Водночас зазначив, що міський голова вже казав, що не бачить його секретарем.

На запитання, хто ще з "Команди Михайлішина" міг би бути секретарем ради, він відповів — Антоніна Бабюк або Аліна Олевич.

Проєкт про відставку секретаря ради: що відомо

Раніше проєкт рішення про відставку теперішнього секретаря ради Марини Кирилюк зареєстрував депутат від "Рідного міста" Володимир Бешлей.

У коментарі Суспільному він сказав, що Кирилюк не виконує свої обов'язки — не організовує належним чином роботу депутатів та не реєструє ініціативи частини обранців.

Позиція Кирилюк

У коментарі Суспільному Марина Кирилюк сказала, що депутати під час голосування оцінять її роботу. Відтак не коментуватиме звинувачення депутата Бешлея.

Позиція депутатів інших фракцій міськради

Суспільне запитало у представників усіх фракцій, чи голосуватимуть за відставку Кирилюк. Валерій Другановський зі "Слуги народу", Тарас Прокоп від "Єдиної Альтернативи" та Сергій Бостан від "Європейської солідарності" сказали, що причин для відставки Кирилюк немає.

Михайло Яринич з "Народного контролю" повідомив, що до роботи Кирилюк мають претензії. Олексій Каспрук від "Пропозиції" повідомив, що до проєкту рішення є питання, тому не готовий відповісти.

Процедура голосування

Щоб достроково припинити повноваження секретаря, потрібно 22 голоси депутатів. Припинення повноважень відбувається таємним голосуванням. Якщо повноваження Кирилюк припинять, міський голова має запропонувати нову кандидатуру секретаря. Якщо її не підтримають, депутати виносять кандидатуру самостійно.

Що відомо

  • На місцевих виборах 2020 року міським головою став бізнесмен Роман Клічук. Друге місце посів кандидат від "Команди Михайлішина" Віталій Михайлішин.
  • Віталія Михайлішина вперше обрали депутатом міськради у 2010 році від “Партії регіонів”. У грудні того ж року він став секретарем ради за поданням мера Миколи Федорука. Коли Федорука за рік відправили у відставку, Михайлішин став в.о. міського голови. Він керував містом протягом трьох років.

Читайте також

Голосування за транспорт і штовханина на сесії. Що зробили депутати Чернівців за перший рік

На початок