Листопад у Києві став одним із найтепліших за останні 140 років

Листопад у Києві став одним із найтепліших за останні 140 років

Листопад у Києві став одним із найтепліших за останні 140 років
. Анна Погребна / Суспільне

Листопад у 2021 році у Києві увійшов до десяти найтепліших за останні 140 років.

Про це повідомили у метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

"Середньомісячна температура листопада у Києві склала +4,8°С, що вище за кліматичну норму 1991-2020 рр. на 2,2°С. Цьогорічний листопад у столиці ввійшов у десятку найтепліших з 1881 року", — зазначили у лабораторії.

Як відзначається, найхолоднішим днем було 17 листопада, коли мінімальна температура знизилась під ранок до -7,1°С, а найтеплішим – 5 листопада, коли максимальна температура досягла +15,8°С.

"Варто зазначити, що метеорологічна осінь у Києві триватиме до тих пір, поки середньодобова температура повітря стійко не перетне позначку 0°С в бік зниження. Середня багаторічна дата такого переходу – 29 листопада", — відзначили у лабораторії.

Що відомо

  • У Києві в листопаді випав перший сніг.
  • Американські дослідники із Корнелльського університету дійшли висновку, що першопричиною глобального потепління здебільшого є діяльність людей.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок