"Контролював кожен постріл". Дмитро Підручний - про свій перший спринт Кубка світу в сезоні

"Контролював кожен постріл". Дмитро Підручний - про свій перший спринт Кубка світу в сезоні

Ексклюзивно
"Контролював кожен постріл". Дмитро Підручний - про свій перший спринт Кубка світу в сезоні
. Дмитро Євенко

Біатлоніст показав найкращий результат серед українців.

У шведському Естерсунді завершився перший етап Кубка світу з біатлону в сезоні 2021/2022. Заключною дисципліною в змагальній програмі став чоловічий спринт, у якому виступили одразу п'ять українців.

Найліпший результат показав лідер збірної України Дмитро Підручний. Він фінішував 21-м і при цьому не зробив жодної помилки на двох вогневих рубежах.

Читайте також: Два українці - у топ-25 спринту на першому етапі Кубка світу: результат гонки

Після гонки Підручний прокоментував Суспільне Спорт свій виступ у Естерсунді і відзначив, що спринт вийшов для нього легшим, аніж індивідуальна гонка, яка проходила днем раніше.

"На останньому колі завжди намагаєшся видати все, що маєш, увесь запас. Сьогодні намагався пройти рівно всю гонку з першого кола. Завжди починаю з невеличким запасом і додаю з кожним колом. Сьогодні намагався так само зробити, але, на жаль, швидкості ще не вистачає для того, щоб боротись за високі місця навіть з нулем [промахів]. Але сподіваюсь, що з кожним стартом будемо розбігатись. У принципі, гонка була сьогодні непогана. Радий, що впорався зі стрільбою. Якщо порівнювати зі вчорашньою, то й біглось краще і більш впевнений був на стрільбі", - розповів український біатлоніст.

До слова, Підручний став єдиним із українців, хто не допустив жодної хиби під час стрільби. Зокрема, якість своєї стрільби він відзначив і в коментарі:

"Можна сказати, що контролював кожен постріл і не було ніяких зривів. Тому загалом задоволений тим, як пройшла гонка".

Наостанок лідер команди оцінив виступ дебютанта Кубка світу Дениса Насика. Він у своїй першій же гонці потрапив у топ-11 за якістю стрільби і поступався більш досвідченим спортсменам лише швидкістю подолання дистанції.

"Денис [Насико] вчора порадував. Якщо не помиляюсь, йому не вистачило сім десятих бала до перших очок на Кубку світу, але він учора, я думаю, впорався і з гонкою, і з нервами. 41-ше місце для дебютанта Кубка світу – [це добре]. Півтора-два роки тому я думав, що він взагалі не тренується. А вчора він нас добре здивував, і я дуже радий за нього", - наголосив Дмитро.

Читайте також: "Треба ще додавати". Українець Денис Насико - про дебют на Кубку світу з біатлону

Якою була друга гонка для Дмитра Підручного: ключові показники

  • Результат на фініші: 21-ше місце (0+0) – відставання 1:19.8 хвилини від переможця - шведа Себастьяна Самуельссона.
  • Час проходження дистанції: 47-ме місце – 22:02.8 хвилин (1:22.0 хвилини відставання).
  • Час роботи на вогневих рубежах: 34-те місце – 55.3 секунди на 20 мішеней.

Що далі

  • 2-5 грудня. Етап Кубка світу з біатлону. Естерсунд, Швеція
На початок