На Рівненщині визначили найкращі проєкти національно-патріотичного виховання

На Рівненщині визначили найкращі проєкти національно-патріотичного виховання

На Рівненщині визначили найкращі проєкти національно-патріотичного виховання
. Фото: Unsplash

На Рівненщині провели конкурс серед проєктів, спрямованих на національне-патріотичне виховання населення. Громадські організації подали шість конкурсних робіт, – йдеться на сайті Рівненської облради. На реалізацію проєктів-переможців з обласного бюджету виділили 160 тисяч гривень.

Конкурс проводили у рамках обласної програми національно-патріотичного виховання. Загалом обрали п'ять кращих проєктів, поданих громадськими організаціями, – повідомили у пресслужбі Рівненської обласної ради.

Серед переможців конкурсу – "Відеокурс з козацького бойового мистецтва "Спас" та "Козацькі забави", які подала Громадська організація "Рівненська обласна федерація козацького бойового мистецтва "Спас", "Історично-просвітницький проєкт "Наші герої" Громадської організації "Фонд молодіжних ініціатив "Крила", "Екстремальні туристичні змагання "Доброволець" під авторством "Спілки учасників бойових дій та АТО "УВО" та "Невідомі герої рідного краю" Громадської організації "Корецька варта".

  • "Відеокурс з козацького бойового мистецтва "Спас" покликаний зацікавити молодь займатися національними видами бойового мистецтва. В його рамках створять відеокурс рукопашного бою "Спас" для початківців. Його розмістять на Youtube.
  • "Козацькі забави" – це підготовка та видрук тисячі брошур про те, як провести козацькі забави. Їх розповсюдять по школах та кафедрах фізкультури вищих навчальних закладів Рівненщини.
  • "Історично-просвітницький проєкт "Наші герої" – це проведення заходів, під час яких молодь вивчатиме історичні постаті з області, які відіграли роль у становленні української державності. Зокрема, учасники заходів подорожуватимуть теренами області, зможуть відвідати вишкіл для дітей з вадами слуху. Також створять брошуру "Наші герої" та цифрову фотопрезентацію історичних особистостей. До проєкту відноситься і семінар "Наші герої – зв'язок поколінь".
  • "Екстремальні туристичні змагання "Доброволець" – це дводенні змагання з екстремального туризму. Проєкт має на меті вшанувати героїзм усіх борців за Незалежність.
  • До проєкту "Невідомі герої рідного краю" увійде пошук та вивчення невідомих фактів про Рівненщину. Учасники проєкту запишуть відеоспогади старожилів Корецької громади, проведуть краєзнавчий тур "Мій рідний край – частинка України золота". Також проєкт передбачає майстерклас з виготовлення патріотичних виробів.

Усі проєкти підтримають фінансово у 2021 році. Для цього з обласного бюджету виділили 160 тисяч гривень.

Що відомо

  • Програма національно-патріотичного виховання Рівненської облради передбачає виховання населення згідно з трьома напрямками - громадсько-патріотичне, військово-патріотичне та духовно-патріотичне виховання. Саму ж програму сесія облради затвердила у травні 2021 року.
  • Розпорядження "Про питання національно-патріотичного виховання молоді у Рівненській області" голова Рівненської обласної ради підписав 22-го січня. У ньому йдеться про створення робочої групи, до якої увійшли 34 людини та яка займалась розробкою програми.
  • 18-го травня 2019-го року президент України підписав Указ "Про Стратегію національно-патріотичного виховання". Концепцію Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025-го року схвалив Уряд 9-го жовтня 2020-го року.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок