Понад дві третини українців не схвалюють протести проти евакуйованих з Китаю

Понад дві третини українців не схвалюють протести проти евакуйованих з Китаю

Опитування
Понад дві третини українців не схвалюють протести проти евакуйованих з Китаю
. UA: Полтава

Більшість українців не підтримують протести проти розміщення евакуйованих із Китаю громадян.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 22-23 лютого.

За даними соцопитування, 74% не підтримують такі протести. На підтримку цих дій виступили лише 15% опитуваних, 11% – вагалися з оцінкою.

Стало відомо, скільки українців не підтримують протести проти евакуйованих із Китаю
Стало відомо, скільки українців не підтримують протести проти евакуйованих із Китаю. Рейтинг

Що вищий рівень освіти та доходів, то вищий рівень несприйняття протестів проти евакуації. У регіональному розрізі найбільше тих, хто не підтримав такі дії, – на півдні країни (80%).

Опитування проводилося серед населення України старше 18 років (1200 респондентів) методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,8%. Термін проведення – 22-23 лютого.

Що відомо:

  • 20 лютого 45 українців і 27 іноземців прибули з китайського міста Ухань, їх розмістили в медцентрі "Нові Санжари" на Полтавщині. У селищі розпочалися протести місцевих жителів.
  • За день протести переросли в сутички, внаслідок яких одному правоохоронцю проломили голову, в автобус з евакуйованими українцями кидали каміння.
  • Після сутичок поліція затримала 24 особи та відкрила 5 кримінальних проваджень.
  • Евакуйовані розповіли, що у них немає температури та симптомів захворювання, проте вони шоковані тим, як їх зустріли краяни.
  • Напередодні, ще до того, як стало відомо місце обсервації українців і іноземців, протести виникали в Тернопільській і Львівській областях.
  • У Винниках, що поблизу Львова, 19 лютого люди перекрили в'їзд до місцевого шпиталю та почали звозити до воріт медичного закладу шини.
  • 19 лютого Тернопільська обласна рада відмовилася дозволити аеропорту міста прийняти літак з евакуйованими з китайського міста Ухань українцями. Медичні заклади Тернополя також не готові прийняти пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію.

Фото обкладинки – Суспільне Полтава

На початок