Запорізькі волонтери влаштовують акції з плетіння маскувальних сіток

Запорізькі волонтери влаштовують акції з плетіння маскувальних сіток

Запорізькі волонтери влаштовують акції з плетіння маскувальних сіток
. Суспільне Запоріжжя

Запорізькі волонтери плетуть маскувальні сітки для захисників із 72 бригади та підрозділу «Чорні запорожці». До справи долучають запоріжців. Для цього регулярно, два-три рази на тиждень, проводять акції з плетіння сіток в парках міста.

Про це Суспільному розповіла керівниця громадської організації «Вірю в Україну» Жанетта Малярова.

Проводять акції з плетіння сіток двічі-тричі на тиждень. Цього тижня, 22 липня, волонтери провели акцію в парку Перемоги.

До акції долучилося 40 людей. Серед них запоріжанка Олександра.

"Процес легкий. Я прийшла вперше, швидко включилася, подивилася як роблять інші. А бачила давно, що проходять такі заходи, але не складалося із часом і місцем. Вважаю, що такі заходи потрібні, тому що те, що ми робимо – плетемо маскувальну сітку, це найменша допомога, яку взагалі ми можемо зробити для людей, які роблять максимум для нас", каже Олександра.

Жанетта Малярова розповідає, що плетуть сітки стандартної довжини шість на вісім:

"Це сітки, які покривають великі гармати, тому вони мають великий попит в армії й замовлення у нас не зменшуються, попри те, що роки минають, а сітки дуже потрібні".

За словами волонтерки, за всі роки сплели понад сімсот сіток. Готові відправляють на фронт поштою. Про місце та час проведення акцій повідомляють у соціальних мережах.

Читайте також: У Запоріжжі влаштували чемпіонат зі збору амброзії
На початок