"Пенсія зменшилась на 2500 гривень". У Києві протестували пенсіонери МВС з Кіровоградщини

"Пенсія зменшилась на 2500 гривень". У Києві протестували пенсіонери МВС з Кіровоградщини

"Пенсія зменшилась на 2500 гривень". У Києві протестували пенсіонери МВС з Кіровоградщини
. Суспільне Кропивницький

У Києві протестували майже сотня пенсіонерів міністерства внутрішніх справ України з Кіровоградської області. Вимагали перерахувати пенсії за законом №2262, не скасовувати надбавку "за особливі умови праці". Про це Суспільному розповів учасник акції з Кропивницького Микола Швець.

Закон України №2262 – це закон "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". До 1 липня, крім основних виплат, пенсіонери міністерства внутрішніх справ отримували доплати до пенсії. З 1 липня надбавку не отримують.

Учасники протесту об 11:00 зібрались перед будівлею Верховної ради у Києві. В руках тримали прапори і плакати з написами, зокрема "Раніше боролися зі злочинністю, зараз боремося за свої права".

"За цим питанням ми зверталися у 2019 році. Протягом 2,5 років нам доплачували заборгованість, яку погасили у червні. Після цього пенсія зменшилась на 1200-1300 гривень, в декого, навіть, на 2500 тисячі стала менше", – сказав Суспільному учасник акції з Кропивницького Микола Гончар.

Розповів, що ця акція протесту – Всеукраїнська: "Кожна область відправила делегацію в Київ на мітинг. Після цього ми плануємо ходою піти до Кабміну й там висловити наші вимоги. Тому що закон не виконується. Ніхто з представників Верховної Ради – ні керівництва, ні нардепів – до нас ще не виходив".

Народний депутат з фракції партії "Слуга народу" Олександр Бакумов розповів Суспільному, що у період з 2014 по 2016 роки накопичилась заборгованість пенсій, яку виплачували з 2017 року: "Зараз держава припинила виплачувати, тому що заборгованість погасили. Автоматично рівень пенсій впав. Ми маємо разом з міністерством соцполітики та міністерством внутрішніх справ напрацювати план виходу із цієї ситуації і провести індексацію пенсій пенсіонерам, які служили в органах внутрішніх справ".

Що відомо

Читайте також

На початок