На Тернопільщині 74 спортсмени змагаються у спринті на біатлонній базі

На Тернопільщині 74 спортсмени змагаються у спринті на біатлонній базі

На Тернопільщині 74 спортсмени змагаються у спринті на біатлонній базі
. Суспільне Тернопіль

74 спортсмени з 4 областей змагалися у спринті на біатлонній базі в Підгородньому. Це 2 день чемпіонату України з біатлону. Сьогодні учасників розділили на 3 категорії: старшу, середню та молодшу. Залежно від поділу, вони бігли 3, 2 з половиною та 2 кілометри. Про це розповів суддя змагань Назар Бурик.

У категорії від 15 до 17 років змагалися 7 юнаків. Першим стартував сімнадцятирічний біатлоніст з Тернополя Євген Капуш. Хлопець каже, біатлоном займається 3,5 роки. Дистанцію три кілометри пробіг за 9 хвилин 51 секунду. Це найкращий результат у цій категорії.

"Буквально три дні тому у нас було контрольне тренування. Тобто, зараз можна сказати, я вже готовий, біг досить легко. Тут було два конкуренти, але зміг виграти", - каже Капуш.

На Тернопільщині 67 спортсменів змагаються у спринті на біатлонній базі
На Тернопільщині 67 спортсменів змагаються у спринті на біатлонній базі. Суспільне Тернопіль

На секунду пізніше за Євгена Капуша фінішував сімнадцятирічний Михайло Хміль з Волині.

"Змагання дуже сподобалось. Це мій перший старт. Вважаю, як для першого старту, то дуже хороший результат. Організація непогана", - каже Капуша.

Першою серед чотирьох дівчат, які змагались у категорії від 15 до 17 років прибігла Ірина Тарасюк з Копичинець. Її час – 12 хвилин 17 секунд.

" Я давно не стартувала. Мала надії, знала, що я буду перша. Вірила в себе – це саме головне. Потрібно впевнено йти до своєї мети. Ось, а так, то послухала тренерів, насамперед, що вони мені підказали по дистанції. І залишалося тільки все виконати. Я перша", - каже Копичинець.

Другою фінішувала п’ятнадцятирічна тернополянка Соломія Сидяга. Дівчина каже, біатлоном займається 3 роки.

"Біглося легко. Все було добре. Нічого не заважало. Потрібно було пришвидшитися на колі", - розповіла Сидяга.

Сьогодні переможців визначали за часом, за який вони пробігли дистанцію. Про це розповів суддя змагань Назар Бурик. За його словами, згідно з програмою чемпіонату, спортсмени під час спринту мали б мати два вогневі рубежі. Сьогодні, під час змагань їх не було.

"Чому без стрільби, бо в нас зараз дуже проблема така, я рахую, дуже серйозна. В нас немає стволів через те, що закінчився дозвіл і зараз його важко зробити. І через те ми не стріляємо. Виходили з положення, що нема стрільби, то тільки була така гонка", - каже Бурик.

Завтра спортсмени змагатимуться в індивідуальній гонці на лижероллерах, тоді і визначать переможця чемпіонату.

Назар Бурик каже, на ці змагання з’їхались біатлоністи з Львівської, Київської та Волинської областей, також беруть участь спортсмени з Тернопільщини. За його словами, наймолодшим учасникам – 8 років.

Що відомо

  • На Тернопільщині розпочали чемпіонат України з біатлону.
На початок