Сумчанка стала чемпіонкою України з кінного спорту

Сумчанка стала чемпіонкою України з кінного спорту

Сумчанка стала чемпіонкою України з кінного спорту
. Суспільне Суми

Сумчанка Катерина Очкуренко виборола "золото" на чемпіонаті України з кінного спорту, який відбувся у місті Жашків Черкаської області. Також в цих змаганнях до трійки лідерів у різних категоріях увійшли Кирило Думчиков та Василь Зайцев. Усі вони представляють Сумську кінну дитячо-юнацьку спортивну школу.

Катерина Очкуренко та її "напарниця" Капа виступали на Чемпіонаті України з подолання перешкод серед дорослих, юніорів, юнаків та дітей.

Сумчанка стала чемпіонкою України з кінного спорту

Катерина і Капа завоювали "золото" в категорії "Юнаки другої групи", стрибали у висоту 1м 30 см. Катерина займається кінним спортом близько 10 років. Каже, що цей спорт обрала не випадково.

Сумчанка стала чемпіонкою України з кінного спорту

"Цей спорт подобався з дитинства. У мене всі в сім’ї займались кінним спортом, і ця любов до коней – я не можу її пояснити. Вони просто подобаються, вони тебе розуміють без слів, це друзі, які розуміють тебе завжди. Кожен свій крок ми робимо разом, ми ростем разом, і досягаємо всього нового, нових вершин. Для мене це більше, ніж хобі, мені хотілося б зв’язати все життя з кіньми", - говорить дівчина.

Сумчанка стала чемпіонкою України з кінного спорту

Кирило Думчиков займається кінним спортом 12 років. З чемпіонату привіз "бронзу". Виступав на молодому коні Бархані.

"Готувалися з 3 років, коли коню було 3 роки. Зараз йому 5. Готуватися було складно, звичайно, тому що це молодий кінь", - каже Кирило.

Спортсмени - вихованці дитячо-юнацької спортивної школи на Веретенівці. Їх тренер Артем Ярмолін розповів, як готуються до змагань. "Є у нас програма. Коні шість раз в неділю працюють. Три рази ми стрибаємо, гімнастика, маршрути, різна висота. Кожен день працюємо", - каже Артем.

У 2021 році це — треті змагання для вихованців школи, розповів в.о. директора Євген Зюзь. "Перед цим був Кубок з триборства, там ми привезли 13 медалей різного ґатунку. У нашої школи є невеличка проблема: у нас немає зимового манежу, критого. І ми взимку не маємо можливості тренуватись повноцінно. Тобто, вони десь почали тренуватись, коли погода покращилась, з квітня. І за цей час вони дуже сильно підготувались, показали хороші результати. Маємо надію, у нас ще попереду в цьому році заплановано шість або сім стартів. І будуть ще кращі результати", - сказав очільник школи.

Що відомо

  • Кінна школа на Веретенівці в Сумах – одна з небагатьох в Україні, де діти займаються безкоштовно. Сюди приймають з 10 років. Філії школи є у Стецьківці та Шостці.
На початок