"Острів серед бетону" біля театру у Рівному перемістили. Допомогла архітекторка

"Острів серед бетону" біля театру у Рівному перемістили. Допомогла архітекторка

Ексклюзивно
"Острів серед бетону" біля театру у Рівному перемістили. Допомогла архітекторка фото надане Іреною Боровець

"Острів серед бетону" на Театральній площі у Рівному трохи переформатували. Адміністрація театру запросила для цього архітекторку. Суспільне напередодні повідомляло, що цей проєкт викликав неоднозначну реакцію рівнян.

Дерев'яні конструкції біля облмуздрамтеатру змістили від центру ліворуч й ущільнили композицію.

"Острів серед бетону" біля рівненського драмтеатру змінили. Допомогла архітекторкаСуспільне Рівне

такий вигляд це мало 14 червня

Зробили це згідно з рекомендаціями рівненської архітекторки Ольги Михайлишин.

лавкифото надане Іреною Боровець

новий варіант розміщення

Зустріч з архітекторкою та авторами проєкту, у рамках якого облаштовують зелену зону, відбулася 14 червня з ініціативи адміністрації театру, – пояснила речниця Рівненського облмуздрамтеатру Ірена Боровець.

Вона зазначила: площа належить не театру, а місту. Втім адміністрації не байдуже, що там відбувається.

"І ми несемо за це теж якусь частину відповідальності. Саме тому, щоб це все правильно виглядало, красиво і не псувало вигляд театру і площі, ми запросили вчора архітектора, людину, яка на цьому розуміється, це завідувач кафедри архітектури і середовищного дизайну пані Ольга. І, власне з нею і з дівчатками з громадської організації, разом з організаторами ми всі сіли і на плані площі розмістили правильно ці конструкції", – каже Ірена Боровець.

При цьому, додає, враховували архітектурні норми, як рівняни пересуваються територією і, власне, красу самої площі.

лавкифото надане Іреною Боровець

Від 15 червня розпочався новий етап у монтажі "Острова серед бетону". Дерев'яні конструкції наповнюють ґрунтом, куди мають висадити дерева та кущі. Усі роботи планують завершити до 17-го червня. На цей день анонсували відкриття зеленої зони.

Що відомо

  • Вартість нової зеленої зони – 220 тисяч гривень. Це кошти Українського культурного фонду, залучені в рамках проєкту "Місто шумить інакше", який втілюють у Рівному представники "Агенції сталого розвитку" та ініціативи "Сад історій".
  • Дерев'яні конструкції, які змонтували у вихідні перед драмтеатром, активно обговорювали у соціальних мережах. Ініціатори відреагували на критику і просили зачекати завершення всіх робіт, протестувати локацію, а тоді вирішити, чи місце такій новації саме перед театром.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Категорії
ПолітикаЕкономікаКультураСвітСпортВідеоПодіїТоп дняПриродаРегіониСтильДітиНаукаТехнологіїУрбаністикаЇжаДомашні твариниЛюди