Український мультфільм за мотивами оповідання Шеклі вперше покажуть на міжнародному кінофестивалі

Український мультфільм за мотивами оповідання Шеклі вперше покажуть на міжнародному кінофестивалі

Український мультфільм за мотивами оповідання Шеклі вперше покажуть на міжнародному кінофестивалі
. Пресслужба Держкіно

На Шанхайському міжнародному кінофестивалі відбудеться світова прем'єра українського мультфільму Дмитра Лісенбарта "Непотрібні речі". Режисер створив його за мотивами оповідання Роберта Шеклі.

Як повідомляє пресслужба Держкіно, анімаційний фільм "Непотрібні речі" відібрали до основної програми фестивалю, що входить до числа кінозаходів класу А.

"Чи може, – в недалекому майбутньому, – робот завести собі домашнього вихованця? Чи може цим вихованцем опинитися людина? Чи можуть вони стати друзями і що з того вийде? Любов до людей не завжди закінчується хепі-ендом", – йдеться в описі анімаційного фільму, який створили на основі оповідання класики літератури Роберта Шеклі "Крамниця непотрібних речей".

Кінопроєкт анімаційного фільму "Непотрібні речі" став одним із переможців Дванадцятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером стрічки є Дмитро Лісенбарт, автори сценарію – Дмитро Лісенбарт та Андрій Рушковський, художник-постановник – Дмитро Кривонос, продюсер – Віталій Хало, кінокомпанія Marcus Film.

Мультфільм "Непотрібні речі"
Пресслужба Держкіно

Паралельно із прем'єрою стрічки на кінофестивалі в Шанхаї "Непотрібні речі" покажуть також в Іспанії: стрічку відібрано до офіційної програми 49-го Міжнародного кінофестивалю в місті Уеска, Іспанія (Huesca International Film Festival), який пройде з 11 по 19 червня 2021 р. Фестиваль є кваліфікаційним на премію "Оскар" в категорії короткометражних фільмів.

Читайте також

Кінофестиваль Wiz-Art у Львові скасували на знак протесту проти дій УКФ

Кінопремія "Золота Дзиґа" назвала фільм-лауреат глядацьких симпатій

До дня першої публікації "Кобзаря": у мережі виклали мультфільм "Причинна"

На початок