"Небезпечний фізичний контакт". УАФ - про вилучення голкіпера "Зорі" в матчі проти "Олімпіка"

"Небезпечний фізичний контакт". УАФ - про вилучення голкіпера "Зорі" в матчі проти "Олімпіка"

"Небезпечний фізичний контакт". УАФ - про вилучення голкіпера "Зорі" в матчі проти "Олімпіка" ФК "Зоря"

Комітет арбітрів оцінив рішення головного арбітра матчу вилучити гравця луганців.

В першому таймі матчу "Олімпік" - "Зоря" відбувся інцидент із вилученням голкіпера луганців Ніколи Васіля. У воротаря, який вибивав м'яча, врізався форвард донецької команди Ібрагім Каргбо, який зазнав важкої травми - перелому великої та малої гомілкових кісток.

Читайте також: Як форвард "Олімпіка" зламав ногу після зіткнення із голкіпером "Зорі": фото інциденту

В момент епізоду Каргбо перебував у офсайді, а Васіль вибив м'яча головою і не був ініціатором контакту. Попри це, арбітр зустрічі Микола Балакін після перегляду відеоповтору вирішив покарати воротаря луганців червоною карткою.

Маючи чисельну перевагу, "Олімпік" здобув перемогу над "Зорею" із рахунком 2:1. Після гри представники "Зорі" і навіть "Олімпіка" зазначили, що рішення щодо вилучення голкіпера луганців було неправильним. Однак у суддівському комітеті УАФ вважають, що Балакін був правий, приймаючи відповідне рішення.

Чи був правий Балакін в епізоді з вилученням: оцінка комітету УАФ

У комітеті арбітрів зазначили, що вилучення арбітра пов'язане не з безпосереднім порушенням правил з боку Васіля. Рішення Балакіна орган УАФ пояснив тим, що воротар "Зорі", виходячи з воріт, діяв небезпечно по відношенню до суперника, який також біг до м'яча.

Разом із тим, в комітеті УАФ зазначили, що порушував правила саме Каргбо, оскільки перебував у положенні поза грою. Саме тому арбітр призначив вільний удар для луганської команди, а не штрафний удар на користь "Олімпіка".

"Під час гри головою в м’яч саме воротар наражав себе на небезпеку, але після гри в м’яч за рахунок високої інтенсивності та неконтрольованих власних дій він припустився небезпечного фізичного контакту з нападником № 33Ібрагім Каргбо виступає в "Олімпіку" під 33-м номером., що призвело до завдання останньому дуже важкої травми (перелому ноги). Польовим арбітрам було важко миттєво оцінити небезпечність дій воротаря № 23Голкіпер "Зорі" Нікола Васіль виступає під 23-м номером, акцентувавши власну увагу на грі воротаря в м’яч, але ВАА (VAR) мав очевидні відеодокази того, що саме відбулося на полі", - повідомили в комітеті арбітрів.

Таким чином, комітет арбітрів залишив у силі рішення щодо червоної картки голкіпера "Зорі". Це означає, що найближчий матч проти "Минаю" (2 травня) воротар пропустить.

Комітет арбітрів вдруге у квітні виносить вердикт по рішенню у матчі "Зорі". Раніше орган УАФ визнав помилкою рішення судді Ігоря Пасхала у півфінальному поєдинку Кубка України "Олександрія" - "Зоря", під час якого він не зарахував гол луганців через передчасний свисток на перерву в екстратаймі.

Читайте також: "Суперечить принципам "здорового глузду". УАФ - про скасований гол у грі "Олександрія" - "Зоря"

Що відомо

  • Перемога над "Зорею" стала першою для "Олімпіка" в 2021 році. До поєдинку з луганцями "олімпійці" лише одного разу здобували очки - проти "Маріуполя" (1:1), ще дев'ять матчів донецька команда програла.
  • За три тури до кінця чемпіонату "Зоря" займає третє місце в чемпіонаті України з 41 очком. "Олімпік" з 21 очком перебуває на 11-му місці.
Категорії
Легка атлетикаБоксКомандні види спортуПаралімпійський спортБаскетболВодний спортФормула 1ХокейГімнастикаІншеДзюдоФехтуванняMMAКіберспортPress StartЗимовий спорт