Боксерська комісія переглянула результат бою між Редкачем та Прогрейсом після "удару в пах"

Боксерська комісія переглянула результат бою між Редкачем та Прогрейсом після "удару в пах"

Боксерська комісія переглянула результат бою між Редкачем та Прогрейсом після "удару в пах" BoxingNews

Суперник українця переміг нокаутом, а не рішенням суддів.

Комісія боксерського поєдинку між українцем Іваном Редкачем та американцем Реджисом Прогрейсом переглянула його результат після контраверсійної кінцівки. Про це повідомляє Boxing Scene.

Бій між Редкачем та Прогрейсом закінчився у шостому раунді. Українець, отримавши удар у лівий бік від американця, схопився за пах, після чого пролежав кілька хвилин на канвасі.

Читайте також: Українець Редкач програв бій після "удару в пах". Та повтор показав, що удар був у корпус: відео

Втім, переможцем Прогрейс став не через технічний нокаут - сильнішого у протистоянні визначали саме судді. Однак у понеділок, 19 квітня, відбувся перегляд рішення комісією, яка визнала переможцем американського боксера саме завдяки технічному нокауту.

"Я зв'язався із комісією вранці у понеділок і сказав із повагою, що виходячи із правил, це має бути технічний нокаут. Навіть після бою я мав із ними розмову і сказав, що була зроблена помилка у тому, як було винесено рішення. Згодом мені відповіли і сказали, що результат бою виправили і його змінено", - розповів менеджер Прогрейса Сем Катковські.

Відповідне рішення комісія прийняла, виходячи із правил боксу. Там указано, що жоден із учасників не може здобути перемогу через травму, викликану ударом нижче пояса. Якщо учасник бою падає на ринг або іншим чином намагається відмовитися від продовження поєдинку, його повинні визнати переможеним технічним нокаутом.

Таким чином, перемога над Редкачем стала для Прогрейса 22-ю нокаутом. Загалом американець провів 27 поєдинків, у 26 з яких здобув перемогу (поразка Джошу Тейлору в жовтні 2019-го).

"Удар у пах" у бою Редкач - Прогрейс: хронологія подій

  • 18 квітня. Бій Редкач - Прогрейс достроково зупинено у шостому раунді, переможець - Прогрейс технічним рішенням суддів.
  • 18 квітня. Повтор бою показує: Редкач не отримав удар нижче пояса, через що лежав на рингу, Прогрейс влучив йому у лівий бік.
  • 19 квітня. Коментар Редкача з приводу бою. Про місце, куди йому влучив Прогрейс українець не згадував.
  • 19 квітня. Комісія переглянула результат бою між Редкачем та Прогрейсом, визнавши переможцем американця технічним нокаутом.

Що відомо

  • На момент зупинки бою судді визнали переможцем Прогрейса із результатами 60-54, 60-54, 59-54.
  • Для Редкача поразка проти Прогрейса - друга поспіль. Загалом вона стала для нього шостою у 30 поєдинках (23-6-1, 18 КО).
  • Менеджер Прогрейса повідомив, що наступний бій боксер може провести проти Едріана Бронера або проти Джоша Тейлора за умови його перемоги над Хосе Раміресом.
Категорії
Легка атлетикаБоксКомандні види спортуПаралімпійський спортБаскетболВодний спортФормула 1ХокейГімнастикаІншеДзюдоФехтуванняMMAКіберспортPress StartЗимовий спорт