"Вважаються випаровування безпечними". На Донеччині дезінфікують громадські місця

"Вважаються випаровування безпечними". На Донеччині дезінфікують громадські місця

"Вважаються випаровування безпечними". На Донеччині дезінфікують громадські місця
. Суспільне Донбас

У Костянтинівській громаді дезінфікують громадські місця — зупинки, спортивні та дитячі майданчики, тощо. Такі протиепідемічні заходи впровадили аби запобігти розповсюдженню коронавірусу. Гроші виділили із міського бюджету.

Як розповів Суспільному провідний лікар Костянтинівської районної державної лікарні ветеринарної медицини Владислав Чернишов, дезінфікувати громадські місця починають з 5-ї ранку.

"Намагаємося раніше виходити, поки людей немає. Обробляємо зупинки, громадські місця, де скупчення людей відбувається, — пояснює Чернишов.

За словами фахівця, працюють лікарі-дезінфектори щодня по 3 години. Зранку — від 5-ї до 8-ї. В бочках по 200 літрів дезінфекційного засобу.

"Вважаються випаровування безпечними". На Донеччині дезінфікують громадські місця
У Костянтинівській тергромаді дезінфікують громадські місця. Суспільне Донбас

"Препарат, більш - менш, нового покоління. Для тварин і для людей вважаються випаровування безпечними", — зазначив Чернишов.

Голова Костянтинівської міської тергромади Олег Азаров повідомив Суспільному, що рішення щодо тривалості заходів дезінфекції приймає комісія.

"Спочатку на це передбачена сума до 50 тисяч гривень. На що будемо виходити з огляду на важливість і потрібність в приміщеннях, ми будемо або збільшувати суму, це буде вирішувати наступна комісія. Наразі, відповідно до рішення цієї комісії ці заходи тривають до кінця цього тижня. Вони були запроваджені на 2 тижні", — пояснює Азаров.

Нагадаємо, для боротьби з коронавірусною інфекцією в громадському транспорті міста, люди в години пік мають їздити за спеціальними перепустками з місця роботи. Оформити таку перепустку можна у виконкомі, написавши відповідну заяву.

За словами Азарова, за перепустками люди їздять з 6-ї до 11-ї та з 13-ї до 18-ї години.

"Вважаються випаровування безпечними". На Донеччині дезінфікують громадські місця
У громадському транспорті проводять перевірки. Суспільне Донбас

"З 11-ї до 1-ї дня люди їздять в загальному порядку, без вимог щодо перепусток. Так, це обмежувальні заходи, але вони є вкрай потрібними для розвантаження потоків. Мова йде, що у будь-який час з наявності перепустки чи без наявності перепустки до громадського транспорту мають бути допущена кількість осіб відповідно до кількості посадочних місць сидячих", — додав Азаров.

Фахівчиня пресслужби батальйону патрульної поліції Краматорська Ксенія Яцен повідомила Суспільному, що правоохоронці проводять перевірки у громадському транспорті.

"На водіїв, які порушують карантинні вимоги у громадському транспорті теж передбачена адміністративна відповідальність. За частиною 1-ю статті 44 Кодексу України про адміністративні правопорушення – накладання штрафу від 17 тисяч до 34 тисяч гривень. Ми перевіряємо кількість місць не тільки зайнятих пасажирами в салоні транспорту та наявність у всіх в салоні й у водія засобу індивідуального захисту", — зазначила Ксенія Яцен.

За неодягнену маску в транспорті пасажир сам сплачує штраф від 170 до 250 гривень, каже фахівчиня. Нагадаємо, нині Донеччина залишається в помаранчевій зоні.

На початок