Мер Рівного кличе на загальноміську толоку перед Великоднем

Мер Рівного кличе на загальноміську толоку перед Великоднем

Доповнено
Мер Рівного кличе на загальноміську толоку перед Великоднем
. Суспільне Рівне

У Рівному 28 квітня планують провести загальноміську толоку. Про це розповів міський голова Рівного Олександр Третяк під час прямого етеру у своєму Facebook 5 квітня. Також він закликав усі установи, організації та голів ОСББ долучитись до "суботника".

Мер зазначив, що хотів би, аби Рівне "виглядало гарно і пристойно". Він додав, що провів нараду з комунальними службами щодо цього питання.

"28 квітня плануємо провести загальноміський суботник: прибирання вулиць нашого міста, територій, скверів, парків. Звертаюсь до установ, організацій запланувати на цю дату загальноміський суботник", – сказав міський голова Рівного Олександр Третяк.

Про заклик на толоку із 3:44 хв

Читайте також: Сонячне світло знешкоджує коронавірус за 20 хвилин — дослідження

Третяк також закликав голів ОСББ максимально долучитись до толоки: зібрати мешканців будинків та прибрати свої прибудинкові території перед Великоднем.

28 квітня припадає на середу.

Суспільне звернулось за коментарем про те, як провести толоку безпечно, до завепідвідділу обласного лабораторного центру Віктора Мороза.

"Попри те, що толока пройде на свіжому повітрі, люди повинні дотримуватись дистанції 1,5–2 метри одне від одного та маскового режиму. Взагалі під час пандемії краще уникати місць масового скупчення людей – це золоте правило. Якщо є можливість уникнути цих таких місць, то це ідеально. Але якщо цього не вдається уникнути, то, зрозуміло, що потрібно носити маску та дотримуватись дистанції", – каже епідеміолог.

Що відомо

  • У Рівному існують кілька спільнот, які на добровільних засадах займаються прибиранням міста. Це, зокрема, учасники спільнот "Толока Рівненська", "Рівне без сміття", а також любителі бігу "Rivne running club", які періодично займаються збором сміття під час пробіжок.
  • Міський голова після приходу на посаду змінив керівників двох комунальних підприємств, які, серед іншого, займаються прибиранням міста. У КАТП-1728 замість Ростислава Кралюка керівником став Сергій Марчук, а у ШЕУ замість Віктора Климука начальником призначили Олександра Черуху. Попередні керівники стали заступниками.
На початок