На Житомирщині лікарю-стоматологу оголосили про підозру у збуті нарковмісних медикаментів

На Житомирщині лікарю-стоматологу оголосили про підозру у збуті нарковмісних медикаментів

На Житомирщині лікарю-стоматологу оголосили про підозру у збуті нарковмісних медикаментів
. Суспільне

У Житомирі організована група у складі чотирьох осіб, яку створив лікар-стоматолог, збувала медпрепарати з наркотичним вмістом залежним жителям області. 31 березня усім чотирьом особам повідомили про підозру у скоєнні злочину за частиною 3 статті 307 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів"Кримінального кодексу України.

Про це 1 квітня Суспільному розповіла речниця Прокуратури у Житомирській області Тетяна Гоша. За її словами, 38-річний житель Житомира, лікар-стоматолог однієї з міських поліклінік, залучивши двох пацієнтів замісної підтримуючої терапії та свого знайомого, організував злочинну групу з метою отримання незаконного прибутку.

Співучасники, маючи можливість безкоштовно отримувати значну кількість медичних препаратів із вмістом наркотичного засобу "Бупренорфін", як безпосередньо у лікаря-нарколога, так і в аптеках за спецрецептами, акумулювали препарат для подальшого збуту.

У період з вересня 2019 по серпень 2020 року учасники групи систематично збували медпрепарат наркозалежним жителям області.

Під час обшуків вилучили понад дві сотні нарковмісних пігулок та отримані від злочинної діяльності грошові кошти – 3 тисячі доларів США та 3,5 тисяч Євро.

Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Житомирська обласна прокуратура наполягатиме на обранні підозрюваним особам запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

На початок