Бензема може отримати 5 років в'язниці. Його обвинувачують у шантажі експартнера по збірній Франції

Бензема може отримати 5 років в'язниці. Його обвинувачують у шантажі експартнера по збірній Франції

Бензема може отримати 5 років в'язниці. Його обвинувачують у шантажі експартнера по збірній Франції
. AP

Судові слухання по його справі відбудуться в жовтні.

Один із лідерів "Реала" Карім Бензема отримав дату судових слухань по справі, пов'язаної із шантажем його колишнього партнера по збірній Франції Матьє Вальбуена. Про це повідомляє L`Equipe, посилаючись на офіс прокурора Версалю.

Судові слухання по справі екснападника збірної Франції відбудуться 20-22 жовтня. Крім Бензема, по справі проходять ще чотири підозрюваних.

Якщо обвинувачення доведе вину Бензема, йому загрожує 5 років позбавлення волі, а також 75 тисяч євро штрафу.

Про можливе покарання Бензема офіс прокурора повідомив ще на початку січня. Лише наприкінці березня стало відомо, коли саме відбудуться судові слухання.

У чому звинувачують Бензема?

Справа із шантажем, у якій звинувачують Бензема, пов'язана із інцидентом, який відбувся у червні 2015 року. Колишній півзахисник збірної Франції Матьє Вальбуена, перебуваючи у таборі національної команди, отримав кілька телефонних дзвінків, під час яких зловмисники його шантажували.

Вальбуена отримав погрози, що в мережу потрапить відео інтимного характеру за його участі. Гравець мав виконати умови зловмисників та виплатити їм 150 тисяч євро.

Футболіст після отримання погроз написав заяву до поліції. У період з червня по жовтень 2015-го працівники правоохоронних органів прослуховували розмови трьох підозрюваних по справі, серед яких прізвища Бензема не було.

У жовтні 2015-го між Вальбуена та Бензема відбулася розмова, коли обидва футболісти знаходилися в таборі збірної Франції, предметом якої стало саме те інтимне відео. А в листопаді форварда арештували, однак одразу ж відпустили.

Приводом для арешту Бензема став запис телефонної розмови, на якому форвард розмовляє із другом дитинства Бенземаї Зенаті. Під час неї нападник розповідає другу про розмову із Вальбуена, під час якої пропонував йому заплатити зловмисникам.

Захист форварда, у відповідь на запис телефонної розмови, зазначив, що прокурори не надали суду її повну версію. Крім того, адвокат Бензема Сільвен Кормьє зазначив, що деякі репліки Бензема під час розмови є "вирваними з контексту".

Що відбулося далі? Хронологія подій

Крім Бензема, обвинувачення у шантажі Вальбуена отримав ще один колишній нападник збірної Франції - Джібріль Сіссе.

У лютому 2016-го Сіссе влаштували очну ставку із двома підозрюваними по справі. Йому показали відео, на якому він також говорить із Вальбуена щодо інтимного відео. Проте, на відміну від Бензема, Сіссе не пропонував йому платити зловмисникам, хоча сказав, що "перебував у схожій ситуації" і був змушений заплатити.

На початку 2021-го, приймаючи рішення по справі Бензема, суд відмовився від обвинувачень Сіссе. У справі з шантажем Вальбуена залишилися лише троє зловмисників та сам нападник "Реала".

  • 10 грудня 2015 року. Бензема відстороняють від виступів за збірну Франції.
  • 18 лютого 2016-го. Бензема повертають до збірної після відтермінування розгляду його справи. Однак головний тренер Дідьє Дешам не включає його до списку на товариські матчі.
  • 13 квітня 2016-го. Федерація футболу Франції повідомляє, що Бензема не зіграє на Євро-2016.
  • 16 грудня 2016-го. Бензема подає апеляцію в касаційний суд.
  • 11 липня 2017-го. Касаційний суд анулює рішення Версальського суду та повертає справу на повторний розгляд.
  • 9 грудня 2019-го. Касаційний суд, оцінюючи розслідування, приходить до висновку про відсутність правопорушень з боку поліцейських під час збору інформації.
  • 7 січня 2021-го. Версальський суд повідомив про відновлення розгляду справи Бензема.
  • 30 березня 2021-го. Судові слухання по справі Бензема відбудуться 20-22 жовтня.

Карім Бензема: що відомо

  • Найкращий бомбардир "Реала" у сезоні-2020/21 - 23 голи у 32 поєдинках.
  • За мадридську команду форвард виступає впродовж 12 років. За цей час він тричі вигравав із "Реалом" у чемпіонаті, а також 4 рази ставав володарем Ліги чемпіонів.
  • За збірну Франції Бензема виступав з 2007 по 2015 рік і тривалий час був її основним бомбардиром (81 матч, 27 голів).
  • Після відсторонення Бензема збірна Франції двічі грала у фіналах чемпіонатів світу та Європи. На домашньому Євро-2016 французи програли у фіналі Португалії (0:1 у додатковий час), а на чемпіонаті світу-2018 стали переможцями (перемога над Хорватією 4:2).
  • Бензема і досі з цього часу не отримує виклики до національної збірної. Франція у відборі на чемпіонат світу-2022 грає в одній групі з Україною.
На початок