Kalush Orchestra відкрили Містечко Євробачення у Ліверпулі: пісня "Changes" про Україну сьогодні

. Twitter

Хедлайнерами відкриття Містечка стали переможці "Євробачення-2022" гурт Kalush Orchestra.

5 травня в Ліверпулі, місті-господарі 67-го Пісенного конкурсу "Євробачення", відкрилася офіційна фан-зона — Містечко Євробачення, дев’ятиденна культурна програма, яка триватиме до 13 травня. Під час неї заплановані живі виступи, перфоманси та діджей-сети. Окрема зона фестивалю, "Відкрийте Україну", присвячена святкуванню творчості українських митців.

У коментарі Людмилі Чирковій для Суспільне Культура учасник гурту Тимофій Музичук прокоментував: "Ми виконали кілька треків своїх, люди були задоволені, люди гарно приймали, всі радісні, щасливі і підтримують Україну".

"Так, Велика Британія серйозно поставилася до того, що конкурс мав відбутися в Україні, тому вона намагалася відтворити багато українського колориту і запросила багато українських артистів", — додав він.

За його словами, потрібно продовжувати говорити про війну в Україні, а також наголошувати, що Україна потребує допомоги, щоб "всіма методами намагатися пришвидшити нашу спільну перемогу".

Зокрема, цьогороку гурт у перше випустив трек, частково написаний англійською мовою, — пісню "Changes".

"Ми розповідали в пісні про зміни, і по кліпу видно, яка теперішня ситуація в Україні, як українці зараз живуть, під якими обстрілами. Тому б хотілося донести це англомовним людям, які українську не розуміють. Тому потрібно було їм ще англійською показати", —розповідає Музичук.

Він також натякнув, що згодом будуть й інші пісні англійською.

Нагадаємо, Kalush Orchestra стали переможцями "Євробачення-2022", перемогу гурту принесла пісня "Стефанія".

Про "Євробачення-2023"

67-й Пісенний конкурс "Євробачення" цьогоріч відбудеться у британському Ліверпулі. Представником України на "Євробаченні-2023" є гурт TVORCHI, який одразу потрапляє у гранд-фінал шоу 13 травня, де виступить з оновленою версією пісні "Heart of Steel" під номером 19.

Радіо Промінь — офіційний радіомовник "Євробачення".

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника від України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі "Євробачення-2023".

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: culture@suspilne.media. Ваші історії важливі для нас.